Добрев подавал сигнали срещу Семерджиев

Добрев подавал сигнали срещу Семерджиев | StandartNews.com

София. Бившият министър на икономиката и енергетиката Делян Добрев е подавал в прокуратурите сигнали срещу предишния председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев. "С далаверите в ЕРП-тата, различните договори по приватизации и хоратата на Румен Овчаров ще се занимава прокуратурата. Аз внесох сигнали и срещу Семерджиев, така че съм свършил своята работа", каза Добрев пред TV7.

По думите му България ще е енергийно независима след 4 г. "По данните, с които разполагаме, в Черно море има 100 млрд. кубически метра газ. Там сондажите е трябвало да започнат много отдавна. До четири години ще осигурим енергийната си независимост и ще имаме запас за потребление за период от 30 г. Предстои и първа копка на газовата връзка с Гърция, която също трябваше вече да е факт, но събитията около протестите не ми позволиха да проследя процеса до край", каза Добрев.

При нов мандат ГЕРБ ще раздели Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, обяви още Добрев. "По принцип министерството е грешно обединено и в края на нашия мандат ние започнахме разговори за структурни промени. В крайна сметка преценихме, че за оставащото ни време няма смисъл да извършваме подобна реформа. Ако спечелим нов мандат обаче, това ще се случи", обясни той. Добрев искал да е икономически министър, а не да се занимава тежката енергетика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай