Вторник,

Девет партии снеха доверието си от кмета на Петрич

От: Администратор -
A
A
A

Девет политически партии приеха декларация, с която обявиха, че снемат политическото доверие от кмета на община Петрич Вельо Илиев. Под нея са се подписали ГЕРБ, БЗНС, Българска социалдемокрация, РЗС, ВМРО, НФСБ, БСП, АБВ и Български демократичен център, които са подкрепени и от Сдружение „Бъдеще за община Петрич". Тя ще бъде изпратена до премиера Бойко Борисов и до председателя на НС Цецка Цачева.

Повод за действията на въпросните партии е журналистическо разследване за престъпна небрежност и нехайство от кмета Вельо Илиев. „Ние заявяваме, че подкрепяме управление, което стриктно спазва законите на страната. Управление, осигуряващо достъпност и прозрачност за управляваните. Управление, предоставящо равни възможности и права за участие в административните процедури.

"Осъждаме злоупотреба със служебно положение и власт, както пи управление чрез корупция и дискриминиране. Всеки опит за подобна злоупотреба с власт следва да се преследва и наказва строго от контролните и съдебни органи", пише в декларацията.

Представителите на деветте партии се разграничават от управлението на кмета на общината, тъй като методите и принципите му се свързват с притискане, дискриминиране и унищожаване на всеки, който не е съгласен с политиката и начина на управление на кмета. „Заявяваме, че снемаме политическото доверие от кмета на общината и се противопоставяме на неговото управление", така завършва декларацията.

Припомняме, че по-рано днес се състоя протест пред общината в Петрич, който бе в подкрепа на градоначалника. 

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички