БСП гузно се отказа от текста си за спекулата

Бързо и без дебати депутатите от правната комисия приеха ветото на Румен Радев

БСП гузно се отказа от текста си за спекулата | StandartNews.com

Изключително бързо и без дебати депутатите от правната комисия приеха ветото на Румен Радев върху два текста от Закона за извънредното положение, наложено вчера. Депутатите от БСП, които настояваха за спорния текст уж срещу спекулата, гузно замълчаха и гласуваха "за".

ВИЖ ОЩЕ: Кирилов си посипа главата с пепел

Един текст на БСП приехме и настана хаос на пазара, коментира вчера и премиерът Бойко Борисов. Той разказа как шефката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова му се обадила и му казала, че социалистите заплашват да напуснат пленарната зала, ако предложението им не бъде прието.

Вторият върнат от Радев текст бе за наказания при съобщаването на "невярна" информация за епидемията от коронавирус. Радев каза, че понятието „невярна” е твърде широко.

"За мен остава въпрос защо президентът върна приетото предложение на Корнелия Нинова, но това са политически въпроси, които вероятно ще бъдат обсъдени в пленарното заседание", заяви министърът на правосъдието Данаил Кирилов и отчете, че това е извънреден закон и няма достатъчно време за дебати, но министрите постоянно са в разговор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай