Бойко Борисов и Вилфред Мартенс ще участват в конгреса на младежката организация на ЕНП YEPP в София

Бойко Борисов и Вилфред Мартенс ще участват в конгреса на младежката организация на ЕНП YEPP в София | StandartNews.com

София. Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и председателят на Европейската народна партия Вилфред Мартенс ще бъдат централни гости на конгреса на YEPP – младежката организация на Европейската Народна Партия, в София.

Вилфред Мартенс ще очертае възможностите за младите хора в контекста на европейските избори през 2014 г. Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов ще представи целите на България в Европа за периода 2013 – 2017 г.

Домакин на конгреса е Младежи ГЕРБ, а участие в събитието ще вземат над 250 делегати от 57 десноцентристки организации от 39 европейски страни. Тема на форума ще бъдат предизвикателствата пред Европа 2020 и мястото на ЕС в света. YEPP ще изразят подкрепата си за ГЕРБ на предстоящите парламентарни избори. Конгресът ще започне на 10 май, от 9:00 часа в Кемпински хотел Зографски.

Председателят на Европейската Народна Партия Вилфред Мартенс ще се включи в организираната от МГЕРБ инициатива по случай деня на Европа, в която младежите ще изпишат жив надпис „Имаме воля за Европа" и ще отправят своите послания за Европа и България на 500 балона, символизиращи 500-те милиона граждани на ЕС.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова ще открие форума и ще представи пред младежите приоритетите на Столична община в процеса на кандидатстване за София – културна столица на Европа.

Участие в конгреса ще вземат евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП, както и кандидатите за народни представители от ГЕРБ Томислав Дончев, Делян Добрев, Владислав Горанов, Доброслав Димитров и Красимир Ципов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай