Андрей Ковачев: Имаме воля да продължим напред в интерес на българските граждани и младите хора

Андрей Ковачев: Имаме воля да продължим напред в интерес на българските граждани и младите хора | StandartNews.com

Бургас. Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП д-р Андрей Ковачев взе участие в конференция, посветена на Многогодишната финансова рамка (МФР) на ЕС за периода 2014-2020 г. и перспективите за младите хора. На срещата, която се проведе в Бургас, присъства и водачът на листата на ГЕРБ в областта Ивелина Василева.

Ковачев изрази разочарование, че този важен акцент е бил изместен от предизборната кампания, като вместо това, сегашните социалисти са залели българските избиратели само с черен пиар и омраза.

"Това не е национално отговорно водене на предизборна кампания с представяне и защитаване на политически идеи, а желание за увеличаване на подкрепата им чрез насаждане на отрицателни нагласи срещу опонентите им от ГЕРБ", заяви Андрей Ковачев.

Той изрази убеждението си, че българските избиратели няма да се подведат по тези плоски манипулации и ще дадат гласа си за едно стабилно европейско правителство на България, което да продължи започнатото за развитието на нашите региони, за повишаването на конкурентоспособността на малките и средни предприятия, за създаването на нови работни места, за инвестиции в образование, научна и развойна дейност и опазване на околна среда, както и за подобряване на бизнес климата в България.

"Всичко това, даваме си сметка, е трудно постижимо във времена на тежка финансова и икономическа криза и сътресения около нас, но ние имаме воля да продължим напред в интерес на българските граждани и младите хора в България, които да намерят своята реализация и щастие в Родината си. Спазвайки европейските правила и използвайки максимално ефективно европейските средства, нашата цел е бързо повишаване на жизнения стандарт на българите, така че до края на следващия програмен период през 2020 г. той да стане съизмерим с този в Централна Европа", допълни още Андрей Ковачев, който активно участва в работата на Комисията по регионално развитие на Европейския парламент като неин докладчик по финансовата рамка на ЕС за периода 2014-2020 г.

Той подчерта важността на постигнатото ускорено усвояване на средствата в последните четири години и запазването на пълната мобилизация за ефективно усвояване на всички средствата до края на този и през следващия програмен период.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай