Александър Симов: БСП и ПЕС имат план за промяна на света и на България

Александър Симов: БСП и ПЕС имат план за промяна на света и на България | StandartNews.com

Пловдив. Левите сили имат план за промяна на света и на България. Този план включва конкретни стъпки, които трябва да направим, за да върви България напред, това каза пред препълнената зала в с. Първенец, община Родопи, Александър Симов, кандидат за ЕП от Коалиция за България. Залата посрещна с аплодисменти левия блогър и журналист от в. «Дума», а запалени почитатели му подариха червена роза и поискаха автограф на една от последните му статии в левия печат. На срещата присъства и Явор Гечев, зам. министър на земеделието, към когото също не липсваха въпроси.

На първо място трябва да се откажем от десните икономически решения, да се приемат нови закони, които да защитават повече работещите хора, трябва да се прави политика в името на работниците, а не на работодателите, на потребителите, а не на големия бизнес, каза Александър Симов.

Възможностите за промяна на България са огромни и единствено БСП има желанието и възможнвостите да реализира тази промяна. Европейската левица е против развитието на „Европа на две скорости", т.е. против разделянето на богат елит и бедно гето. Затова Симов призова да се гласува за Коалиция за България, която е под номер 15 в бюлетината, която ще отстоява националните интереси на България.

Днес е първият ден, в който на границите на България работи екип от 200 човека, чиято единствена цел е прекъсването на нерагламентирания внос, това отговори на въпрос на млади земеделци Явор Гечев. До края на месеца ще бъде направено плащането «качествен плод», а от тази година, за първи път има преразпределение – 17% от директните плащания ще отидат за производството на зеленчуци. Заместник министъра даде отговори на десетки въпроси, свързани с новия програмен период, с финансирането на овощарството и животновъдството, с намирането на пазари за средните и малки селскостопански производители. Борсите ще работят, ще се приеме ново законодателство, което да толерира българското производство и по специалоно малките и средни производители, увери ги Гечев.

Продължилата повече от два часа среща завърши с уверението, че много е направено, но още предстои да се свърши и на ниво правителство, и с помощта и подкрепата на ЕС, гаранти за това надяваме се ще сте и двамата с Александър Симов, заключиха жителите на Първенец.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай