А защо никой не пита за Иво Прокопиев? Какво прави на срещи за управлението

Лъсна моралът на "Промяната": лъжи, задкулисие и подкупи

А защо никой не пита за Иво Прокопиев? Какво прави на срещи за управлението | StandartNews.com

Истерията на „Продължаваме промяната”, която трябва да отговаря на тежки въпроси за връзките на главния секретар на МВР Живко Коцев с обвиняеми за контрабанда, стигна фалцетни нотки в днешните опити на лидерите й да изместят от себе си прожекторите на общественото внимание.

Сн. Епицентър.бг

Сламеният премиер Николай Денков обяви с треперещ глас

че на преговорите между ПП-ДБ и ГЕРБ без покана отивал лидерът на ДПС Делян Пеевски и говорел от името на ГЕРБ. Даже повече от Борисов, който имал второстепенна роля. Повтори новата опорка на Асен Василев, че Пеевски връщал мутренските времена. А Лена Бориславова взе да съска, че ПП-ДБ нямало да разговарят с ГЕРБ, докато на масата на преговорите сядал Делян Пеевски.

ВИЖ ОЩЕ: Ето ги скандалните снимки на Живко Коцев, Бойко Рашков и хората на Паскал (СНИМКИ)

Защо изведнъж най-важният въпрос в държавата, която се тресе от грандиозния скандал за корупция в структурата, управляваща милиарди и отговаряща за приходите в бюджета – митниците, се оказа не обвинението на шефката й Петя Банкова за връзки с контрабандисти, а масата, на която сяда за политически разговори лидерът на третата партия у нас?

ВИЖ ОЩЕ: Правосъдието на Лена: "На лицето му е изписано, че не е престъпник"

Защо един друг много тревожен въпрос –

какво прави енергийният и медиен магнат Иво Прокопиев на политически срещи за управлението

потъна и никой не смее да го зададе? А медиите от групата на Прокопиев прилежно трият името на шефа си от информациите по темата?

ВИЖ ОЩЕ: Денков за часовника за 50 бона на Коцев: Няма нищо лошо

"Слушах с интерес какво се обяснява кой къде бил ходил, по кои централи. Не мога да разбера – при Борисов в централата съм ходил, но сме ходили с Христо Иванов заедно. Специално за „Дневник“ (б.р. – медията, която е собственост на магната Иво Прокопиев) – и те имат интересни въпроси, ще кажа – с Прокопиев сме били при Борисов заедно. С всички тези хора съм бил навсякъде заедно. Не мога да разбера как се събудиха днес и казаха: „Той е зло".

Е, те със злото ли живяха 9 месеца? В много близки отношения“, каза в четвъртък преди обед лидерът на ДПС Делян Пеевски, коментирайки интервю на отиващия си премиер Николай Денков.

Осветяването на Прокопиев

който от 30 години без да е участвал пряко в нито едни парламентарни избори монтира партии в Народното събрание и министри в правителствата, извади от равновесие хората му в „Продължаваме промяната”. И обърна целия мейнстрийм срещу Пеевски, защото единствен дръзна да каже истината.

Присъствието на Делян Пеевски като лидер на партия и парламентарна група на политически разговори в парламента е най-нормалното нещо в една парламентарна демокрация. Още повече, че срещите не са тайни. След тях парламентарните репортери винаги са завали въпроси и винаги са получавали отговори.

Но какво прави един мастит бизнесмен с огромни интереси в енергетиката и зелената енергия, единственият, който в момента притежава медийна машина, на разговори за властта, кабинета и управлението? На лидерски разговори!

Отговорът е един – той е шефът. Той взема решенията и ги спуска към „Продължаваме промяната”

където хора на каишка, без право на мнение, като Кирил Петков и Николай Денков просто повтарят с изопнати от тревогата да не сбъркат лица.

Времето на задкулисието свърши, каза им още преди година Пеевски. И го доказва всеки ден - разкри как 9 месеца крепи кабинета „Денков”, как Кирил Петков не излиза от кабинета му, какви есемеси му пише Николай Денков, когато не знае как да реши проблемите на миньорите.

Истината е, че последните няколко дни

разкриха истинското лице на „Продължаваме промяната”

която се изживява като морален императив. За нея няма проблем да се възползва от помощта на Пеевски и гласовете на ДПС, но има огромен проблем да го признае.

За Николай Денков часовник за 50 000, даден от обвиняем за контрабанда на главния секретар на МВР Живко Коцев, не е подкуп, а нещо нормално, „защото бил подарен на публично място, по личен повод и пред хора – Николина Ангелкова”.

За ПП-ДБ няма нищо нередно в това да се появяват снимки на същия Коцев - гол в леглото с обвиняемия Стефан Димитров, и по халат в сауната с друг обвиняем – бащата на Стефан Марин Димитров-Ярата. Но е крайно нередно да се иска оставката на Коцев. Защото, както казва най-добрата юристка на "Промяната" Лена Бориславова, "на лицето му е изписано, че не е престъпник". Доказателствата - в коша!!!

За ПП-ДБ няма нищо незаконно обвиняеми да се срещат с Бойко Рашков като МВР-шеф, защото те „отишли да свидетелстват срещу Бойко Борисов”. Тогава защо управляваха с лидера на ГЕРБ 9 месеца?

Времето на двойния аршин и на задкулисието в политиката наистина свърши. Днес истината излиза бързо и боли.

Защото показва кой наистина е зло

Докато „Продължаваме промяната – Демократична България” не го разберат, ще продължават да затъват в блатото на собственото си лицемерие и интриги, а лъжите им ще се връщат като бумеранг върху главите им.  Особено на изборите на 9 юни.

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
град Козлодуй
преди 1 месец

Задкулисните Управляват Държавата

Откажи
Как не ви е срам?!
преди 1 месец

Вие сте болни мозъци, занимаващи се с това да правите фалшиви снимки и колажи, да сменяте хлглавите на ваши собствени снимки и да поставяте тези на известни личности, за да се гаврите с достойни хора, които се борят престъпността!

Откажи