Витанов с ключови думи за Коледа и Нова година

Как да се пазим

Витанов с ключови думи за Коледа и Нова година | StandartNews.com

Проф. Николай Витанов даде ключови съвети как да изкараме без притеснения коледните и новогодишните празници, без увеличение на броя на заразените с COVID-19.

"Вълната да продължава да е полегата. Кой друг ви го прогнозира това?", съобщава математикът във Фейсбук.

"Продължавате да се представяте отлично, като спазвате елементарните мерки за самозащита и това позволява на здравната система да оказва съпротива и да задържа нарастването на вълната. Виждате – случаите не могат да се вдигнат стабилно над 500. А времето си върви", категоричен е Витанов. 

"Знаете какво трябва да се прави - държите така до средата на ноември, тогава вълната няма да може да се вдигне до края на годината и ще си изкараме добре коледните празници. От вас си зависи – вие определяте коефициента на разпространение на вируса. Засега се справяте отлично и резултатът е налице – имаме полегата вълна", категоричен е проф. Николай Витанов. 

"Елементарно е – не се блъскайте, където има много хора, далеч от кашлящи по възможност. Това е, ако искате вълната да си замине и да няма проблеми по новогодишните празници. Пречи ли ви нещо елементарната предпазливост? Не. И си вършите делата спокойно.", успокоява математикът. 

"Важно е към средата на ноември вълната да е тръгнала стабилно надолу, за да не може да се заформи вторичен пик до края на годината и да си изкарате без притеснения коледните и новогодишните празници. Засега се справяте отлично. Първичният пик мина, започва спад. Просто внимавайте повечко, както досега. Вашето внимание държи коефициента на разпространение нисък и вълната не може да се вдигне.

"Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас", пожелава в края на своя коментар проф. Николай Витанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
11 Коментара
Xa xa xa
преди 5 месеца

Туряйте го тоя в нафталин....най-добре във ...формалин,,!!!

Откажи
Тони
преди 5 месеца

Продаде се без да му мигне окото.

Откажи
Хайл14/88
преди 5 месеца

Тоя "математик" научи ли как се дели 2 бали слама на 3 магарици??? Няма ли кой наблизо да му извърти един цигански шамар през устата на тоя пъпчиф натрапник

Откажи
zlatinagold
преди 5 месеца

На този шибаняк му желая всички възможни бустери и крепко здраве. Да се овакса с експерименталки и родата до десето коляно. Ку можи и в телевизора да е с маска, че му гнясна мутрата лъжлива. Убиец шибан.

Откажи
Някой
преди 5 месеца

Е то е елементарно!Кашлящите да си стоят в къщи и да се лекуват,а не да кашлят в молове и заведения най вече където хората са на гъсто.Елементарна култура,къде ти!.Всъщност болните са много повече от 500 ,защото не се изследват, нито лекарите ги карат,нито те се сещат.Имам много болни познати в болнични или на самолечение.Но дано не стигнем пик.

Откажи
Дон Периньон
преди 5 месеца

Пак ли ти бе, плазмодий? Ходи се гръмни!

Откажи
Гергана Георгиева Гацева
преди 5 месеца

Невероятно умен човек, но в България явно малка част от населението го осъзнават. Прав е бил Христо Ботев, който още преди 150 години е казал, че за този народ, не си заслужава да умреш.

Откажи
Svetla
преди 5 месеца

Толкова сте права! Много, много лоши хора, изумена съм!

Откажи
Mmmmmmm
преди 5 месеца

Не спря тоя, да коментира въпроси, по които няма основни познания, Абе ей като си "специалист по всичко", що не намери начин за преодоляване на Ковида, а само лаеш на всякъде!??

Откажи
АК47
преди 5 месеца

КОМЕНТИРА.ЗАЩОТО.Е.ОТ.ЗНАЕЩИТЕ.ХОРА.

Откажи
Петър петров
преди 5 месеца

В милата ,нещастна България всеки разбира от всичко.Математикът Витанов разбира от Ковид,разбира от война и от много други неща.Моят съвет към него е да си гледа математиката и да не се бърка в неща,които не разбира,защото се излага.Или казано по английски-ай сиктир!

Откажи