Тагарев проговори за дрона-бомба и стресна всички

Министърът потвърди, че на машината е прикрепена мина

Тагарев проговори за дрона-бомба и стресна всички | StandartNews.com

Властите предполагат, че дронът, открит край Тюленово, е от войната в Украйна. Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев. По думите му военните действия със сигурност крият риск и за страната ни.

ВИЖ ОЩЕ: Първи подробности за дрона-бомба. Военен проговори

Припомняме, че към 22 ч. снощи собственик на хотел в близост до скалния бряг на Тюленово подаде сигнал за дрон, разбил се в тях. По устройство светели диоди, които наведе експертите на хипотезата, че летателното устройство е с бомба. Повечето хипотези на военни и бивши министри на отбраната бяха, че става въпрос за мина. Тагарев потвърди информацията. В момента експерти обезвреждат машината.

ВИЖ ОЩЕ: Военните се вдигнаха. Тагарев прати екип за дрона-бомба

Закъснението на огледа на място военният министър обясни, че се предпочита в такива ситуации да се работи в светлата част на денонощието. „Такъв тип събития са ежеседмични”, допълни той и стресна всички с думите си, защото дрон с бомба за първи път бе публично разкрит у нас.

Тагарев уточни, че не знае българската ПВО да е имала данни за чужд обект в небето над страната. „Има боеприпас, той е отделен от дрона. Ще бъде обезвреден. Предварителната оценка е, че това е мина”, посочи още ресорният министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай