Симеон Славчев, МИР: Честит празник на София и столичани

Днес се навършват 146 години от Освобождението на София от турско робство

Симеон Славчев, МИР: Честит празник на София и столичани | StandartNews.com

Председателят на партия МИР Симеон Славчев честити празника на София и всички столичани.

Ето какво написа той във своя Фейсбук профил по повод 146-така годишнина от Освобождението на София:

“Днес се навършват 146 години от Освобождението на София от турско робство.

Дълбок поклон пред делото и паметта на Генерал Гурко, както и хилядите български опълченци, руски, украински, белоруски, румънски и фински воини, дали живота си за Освобождението на България!

Честит празник на София и всички столичани!

Да живее България!”

Според лидерът на партия МИР Симеон Славчев преди 146 години каузата е била свобода на всички православни братя и народи, а българската свобода е ставала възможна, защото революционната идея се е превърнала в национална кауза на всеки един българин. 

“Всеки опит да се подмени и пренапише българската история е опит да се подмени националната кауза на предци ни за свободна и независима България. Именно затова категорично се противопоставям на поредния опит на управляващите в момента да се подмени и пренапише българската история. Това е напълно целенасочено действие, което цели още по-силно да раздели и без това силно разделеното ни общество”, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Според него всички исторически дати и събития в българската история трябва да се почитат, защото без духа, волята, идеала, морала, ценностите и непримиримостта на нашите предци е нямало как България да стане свободна и независима.

 

“Националната ни кауза днес трябва да бъде да защитим българската памет и история, да защитим християнските ценности, морала, духа и идеала на нашите предци. Националната ни кауза трябва да бъде 

България да има българско, а не евроатлантическо правителство, защото само така ще можем да защитим Националния интерес на България”, заяви още Симеон Славчев.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Ангел
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи