Ринго дебнел с камера колегите

Барабанистът на "Бийтълс" пуска книгата си "Фотограф" с неиздавани снимки на бандата

Ринго дебнел с камера колегите  | StandartNews.com

Ринго Стар готви изключително приятна изненада за феновете на "Бийтълс". Барабанистът на ливърпулската четворка публикува неизвестни снимки на групата в книгата си "Фотограф". Томчето излиза в електронен вариант на 12 юни, съобщава "Дъ ню мюзикъл експрес". Ще бъде предложено за продажба в книжарницата на "Епъл" и ще е съпроводено с устни коментари на самия музикант. В книжен вариант творението на Ринго ще се появи през декември с личния автограф на звездата. "Тези снимки никой досега не ги е виждал", разказва 72-годишният барабанист.

Особеното на творбата е, че музикантът ще даде възможност на феновете да се докоснат до интимни моменти от неговия живот, проследявайки пътя му от детството до великата среща с Джон Ленън, Пол Макартни и Джордж Харисън. Ринго показва забравени фотоси от родния си дом, празници на семейство Стар и от денонощни партита по пътя на славата. Разказва как е израсъл в Ливърпул и как за първи път сяда на барабаните, докато му се налага известно време да се лекува в болница. Той лично е щраквал своите колеги в особено забавни моменти - докато се мият, ядат, пушат, пият или играят монополи. Има и снимки на момчетата, правени от пътуващ с тях фотограф, докато например пътуват нанякъде с кола.

"През онези дни си прекарвахме чудесно. Опитвахме се дка живеем нормално насред истерията, която ни заобикаляше", споделя Стар.

В книгата има доста кадри зад кулисите преди концертите и от всекидневния живот на бандата. Фотоапаратът е запечатал и незабравими моменти от безкрайния празник по време на турнетата на англичаните, чиято музика и стил направиха революция в света. Преди време Ринго издаде книгата си "Пощенски картички от момчетата".

Пак на 12 юни в "Музея на Грами" в Лос Анджелис се открива изложба. "Ринго: Мир и любов". На нея също ще бъдат показани неизвестни до момента фотографии, писма и документи, засягащи творчеството на Ринго Стар.

Ринго се присъединява последен към "Бийтълс" - през 1962 година. Това стана, след като продуцентът Джордж Мартин разкритикува работата на барабаниста Питър Бест и го уволнява. Той не само е на барабаните, но и чудесен вокал и затова изпълнява минимум по една песен във всеки от албумите на групата. Ринго Стар е и автор на песните What Goes On, Dig It, Don't Pass Me By и Octopus's Garden.

След края на групата Ринго продължава кариерата си на музикант, композитор и актьор. Явно на темперамента му подхожда най-добре един лежерен ритъм, близък до кънтри, над който се лее неговият флегматичен и топъл глас. Изобщо спокойствието е главната характеристика на музиката на Ричард Старки, както е истинското му име. Тя се откроява още в първите му два доста подценени албума Sentimental Journey (1970) и Beaucoups Of Blues (1971) с техния мек суинг и кънтри атмосфера.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай