Проф.Ангелов:Пеевски е дарител №1 на Александровска

Личната подкрепа на народния представител от ДПС е близо 400 000 лв.

Проф.Ангелов:Пеевски е дарител №1 на Александровска | StandartNews.com
  • Личната подкрепа на народния представител от ДПС е близо 400 000 лв.

Директорът на "Александровска" проф. Костадин Ангелов е безкрайно впечатлен от дарителската вълна за болницата, която ръководи. Той определи помощта като невиждана досега и като събитие, за което никога не е вярвал, че ще се случи.

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски с огромно дарение за Александровска

Най-големият дарител на лечебното заведение и тук се оказва депутатът Делян Пеевски. „Имаме депутати, бизнесмени, които са най-големите дарители. Най-големият сред тях е депутатът от ДПС Делян Пеевски. Сумата, която той дарява е за медикаменти, за консумативи, апаратура и благодарение на тях дооборудваме интензивните си отделения”, каза проф. Ангелов през БЛИЦ.

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски дари още 3 респиратора на Пирогов

За "Александровска болница" досега Пеевски е дарил близо 400 000 лева. Депутатът осигури за лечебното заведение безвъзмездно маски, шлемове и облекла, както и анестезиологичен апарат на стойност 115 000 лв. Направи и парично дарение от 220 000 лв. От тях 70 000 лв. за финансово подпомагане на медиците на първа линия, а с останалата част от сумата болницата закупи така нужните в кризата респиратори.

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски помогна и на болницата във Враца

„Хубавото, което мога да кажа е, че вече имаме пациенти, които сме изкарали от тежките състояния и превеждаме в Инфекциозно отделение за долекуване. Имаме и такива, които сме изписали, но и такива, които загубихме. Битката невинаги е равна, но ние даваме всичко онова, което е нужно от нас за да победим”, заключи директорът на УМБАЛ „Александровска”.

ВИЖ ОЩЕ: ДПС даде летящ старт на дарителската кампания

За него най-тежкият момент в битката досега е бил да види как една майка оцелява, а синът й издъхва от коварния вирус пред очите й без тя да може да го изпрати. Именно затова той накара мнозина да настръхнат, когато отправи послание към българите да бъдат дисциплинирани по празниците, за да не превръщаме болниците в морги.

ВИЖ ОЩЕ: Нов жест! Пеевски дари респиратори за бебета

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай