Пеевски с нови дарения за Спешна помощ и ВМА

Депутатът от ДПС остава най-големия дарител за лечебните заведения и медиците

Пеевски с нови дарения за Спешна помощ и ВМА | StandartNews.com

Народният представител от ДПС Делян Пеевски продължава с личната си подкрепа за медиците, които са на фронтовата линия в борбата с коронавируса. Днес той връчи безвъзмездно 500 предпазни маски и още 500 предпазни очила на персонала на Спешна помощ в София. А като добавка осигури за спешните екипи и 1500 защитни облекла.

Поредно дарение Пеевски представи на Военномедицинската академия в столицата - 700 теста за коронавирус.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Нов жест! Пеевски дари респиратори за бебета

Депутатът е най-големият дарител за лечебните заведения и медиците, като предостави медицинска апаратура - респиратори, консумативи, защитни средства и тестове за над 3,5 млн. лева.

Дарения бяха предоставени и за възнаграждения на медиците на първа линия в битката със заразата. Те бяха разпределени не само за големите софийски болници като "Пирогов", ВМА, "Александровска" и "Софиямед", но и за над 20  лечебни заведения в страната.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Пеевски с дарения за Кърджали и Видин

След като стана ясно, че няма достатъчно тестове за жителите на Банско и планирания там скрининг за коронавирус, Пеевски дари 2000 теста, които с вече осигурените дават възможност да бъде тествано една трета от населението на курортното градче.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Нова огромно дарение от Делян Пеевски

Пеевски се отзова и на призива за помощ на АГ болницата във Варна, която спешно трябваше да закупи реанимационна апаратура за новородени. Депутатът предостави като дарение 60 000 лв., които акушер-гинеколозите ще използват за покупката на кръвно-газов анализатор и респиратор за бебета.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Топ дарителите: Пеевски, Домусчиеви, Виваком

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай