Ново огромно дарение от Делян Пеевски

Подкрепата му вече е близо 3 милиона лева

Ново огромно дарение от Делян Пеевски | StandartNews.com

Ново огромно дарение в битката със смъртоносния коронавирус направи народният представител от ДПС Делян Пеевски. Подкрепата му вече е близо 3 милиона лева. 13 апарата за обдишване на обща стойност 468 000 лева осигури депутатът за болниците в Стара Загора, Благоевград, Разлог, Гоце Делчев, Ямбол, Кърджали, Пазарджик, Ардино, както и за ВМА. Народният представител е най-големият дарител за здраве в България. Общинското ръководство на ДПС - община Ракитово отправи вчера специални блaгoдaрности към Дeлян Пeeвcки зa прeдocтaвeнитe мacки и чoвeшкoтo му oтнoшeниe към хората. Това съобщи на личния си профил председателят на младежката организация и зам.-кмет на родопската община Цанко Молов.

„Г-н Пеевски e най-големият дарител в България в борбата срещу заразата с коронавирус. Нека бъде жив и здрав. В трудни моменти се познават хората с големи сърца!“, коментираха младите хора. Те са раздали маски на възрастните хора в общината, за да се предпазват от вируса. „Ние от Политическа партия ,,Движение за Права и Свободи'' ocъзнaвaмe, чe нaшaтa миcия в тeзи тежки дни e изключитeлнo вaжнa. Призоваваме всички хора да бъдат отговорни. Спазвайте мерките, те не са просто лист хартия. Социалната дистанция, носенето на маски, миенето на ръцете и дезинфекцията на най-често ползваните вещи и предмети.

Всичко гореописано ще спаси човешки животи. Призоваваме Ви, бъдете отговорни към себе си, към своите близки, към хората които обичате“, коментираха от ДПС в община Ракитово.

ВИЖ ОЩЕ: ДПС даде летящ старт на дарителската кампания

Мощната дарителска кампания у нас, на която ДПС даде летящ старт, продължава в цялата страна. В сметката на „Пирогов” пристигат дарения от различни хора и организации на стойност близо 350 000 лв. 288 000 лв. от тях са осигурени от „Българският енергиен холдинг“, „ТЕЦ Марица Изток“ 2, НЕК, АЕЦ Козлодуй, Булгаргаз, Булгартрансгаз, Мини Марица Изток, ЕСО. Ръководството на "Пирогов" използва даренията им, за да купи Мобилна дигитална рентгенова система, предназначена за ползване в Реанимационно отделение за прием и лечение на пациенти с COVID-19 на стойност 255 900 лв. Помощ в размер над 70 000 лв. спешният център получи от „Нова броудкастинг груп“. Дарението включва анестезиологична апаратура, дезинфекционна машина, както и за легла за родители на болни деца.

Единайсет дни след старта на Националната кампания на Български лекарски съюз „За героите в бяло“ в сметката има 147 345.27 лева. В централата на БЛС продължават да пристигат и материални дарения: маски, очила, защитни облекла за еднократна употреба и др.

„Техномаркет България“ ЕАД преведе 100 000 лв. по сметката на Министерство на здравеопазването за подпомагане дейността на лечебните заведения в България в условия на извънредна ситуация, свързана с COVID-19.

 

Посолството на САЩ у нас пък дари средства на Община Белица в Югозападна България. „Днес подаряваме средства на Община Белица в Югозападна България. Миналата седмица над 100 жители на Белица се завърнаха вкъщи от сезонните си работни места в Банско. Всичките 100 са под карантина в домовете си“, написаха от посолството на САЩ. Със средствата ще се закупят предпазни материали за доброволци от Белица.

„Нашите средства ще закупят дезинфектанти и лични предпазни средства за доброволци от Белица, които доставят храна и лекарства на рискови жители на Белица, включително 100-те, които в момента са под карантина. Всеки доброволец помага да забавим разпространението на инфекцията“, съобщават още от посолството на САЩ във фейсбук.

Компанията на братя Домусчиеви „Биовет” дари в петък 250 000 лева за хората в неравностойно положение в Пещера, които ще бъдат засегнати от икономическата криза. От началото на пандемията семейство Домусчиеви е дарило общо над 600 000 лева, тестове за изследване и лекарства.

УМБАЛ „Канев“ – Русе получи общо 36 460 лева от дарители. Кметът на Община Бяла, Русенска област, Димитър Славов направи първото дарение от 1000 лева по новооткритата сметка на МБАЛ Бяла.

Членове на Тракийския съюз на зърнопроизводителите са заплатили за доставката на един необходим на лекарите от старозагорската УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ модерен респираторен апарат, който да се използва при лечението на заболели от COVID-19

МБАЛ-Пазарджик получи дихателен апарат от дарението, дарено на Министерството на здравеопазването от собственика на най-голямата група частни лечебни заведения в страната „БУЛФАРМА”-д-р Михаил Тиков. 500 предпазни маски за многократна употреба и 11 защитни костюма за многократна употреба дари Ротари клуб - Пазарджик. Дарението е на стойност 2 122лв и е от благотворителната кампания на ротарианците за набиране на средства в помощ на МБАЛ- Пазарджик.

Общо 4000 лева е сумата, която кметът на община Видин - Цветан Ценков, заместник-кметовете Борислава Борисова, Цветомира Илиева, Десислава Тодорова, Светослав Скорчев, секретарят - Валери Димитров, и председателят на Общинския съвет - Генади Велков, са предоставили, за да се подпомогнат противоепидемичните мерки в извънредната ситуация заради COVID-19.

Дарение от 200 броя дезинфектанти за ръце на стойност над хиляда лева получи днес община „Родопи”. Благородният жест направи президентът на фирма „Рефан България” Ангел Попов.

Спешното отделение на УМБАЛ "Св. Анна" - София АД, получи дарение утрамодерна термокамера от фирма "Глобъл секюрити". Дарението е на стойност над 20 хиляди лв. и ще подпомогне усилията на спешните медици от първа линия, в борбата им с Ковид 19.

Всеки, който е бил в контакт с народната представителка Даниела Малешкова през последните две седмици, може да си направи тест за COVID-19. Това обявиха от общината в Септември. „От заплатите си кметовете и целият екип ще закупим нужните тестове за всеки, който чувства безпокойство, извън семейния кръг лица, които задължително ще бъдат изследвани със средства от държавата“, коментираха от кметската администрация в община Септември.

Народният представител Кирил Калфин дари 1500 лв. на болницата в Кюстендил за борба с коронавируса. Депутатът Владимир Тошев, общинското ръководство и съветници от ГЕРБ-Видин дариха защитни средства от най-висок клас на МБАЛ „Св.Петка”.  Групата на ПП ГЕРБ в Общинския съвет на Варна дари близо 10 000 лв. на УМБАЛ „Св.Анна” за борба срещу COVID-19. Дарение на обща стойност от 2117 лв. получи МБАЛ-Първомай от Областния щаб. Близо 30 000 лева са дарени на МБАЛ "Св. Николай Чудотворец" Лом.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай