Нова драма с кораб на същата турска фирма. Помете пристанище

Източват горивото на „Вера Су”, собственикът му мълчи

Нова драма с кораб на същата турска фирма. Помете пристанище | StandartNews.com

Нова драма с кораб на същата турска фирма, чийто плавателен съд „Вера Су” заседна в скалите на Камен бряг и държи на нокти цялата страна повече от 10 дни.

Кораб на същата фирма е преминал в късния следобед в събота в канала от пристанище Варна-запад към морето с опасно висока скорост. При разрешени 6 възела е преминал с 11, съобщи за Радио Варна директорът на Транзитната зона Юлиян Гендов.

От образуваната приливна вълна е изпотрошено всичко, което е било на кея и тепърва ще се изчисляват щетите.

Това не е първото нарушение на турските кораби. Отговорните институции са сезирани, но до този момент няма реакция, каза още Гендов.

В същото време кризата с „Вера Су” продължава. За щастие корабът престана да се пълни с вода и засега не потъва. В района в момента няма замърсяване на водата. Днес започна източване на горивото на плавателния съд, защото според министрите на екологията Асен Личев и на транспорта Христо Алексиев заявиха, че горивото е много по-опасно за околната среда, отколкото азотния тор, който пренася.

Междувременно представител на корабособственика се появи на мястото на драмата. Пред камерата на бТВ той каза само две кратки изречения. На въпроса как са моряците отговори „Добре са”, а попитан как се стигна до ситуацията мъжът отговори: „Не знам”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай