Екшън в Бургас. Отново гонка с мигранти

Един от нелегалните още се издирва

Екшън в Бургас. Отново гонка с мигранти | StandartNews.com

Отново екшън с мигранти в Бургас. Джип, пълен с нелегални, катастрофира след преследване от полицията из улиците на морския град.

В района след средецкото село Дебелт около 20 часа служители от жандармерията се опитали да спрат колата, в която се превозвали осем мъже. Вместо да спре, водачът увеличил скоростта, уточниха от Областната дирекция на МВР, предаде БНР.

Така джипът преминал през бургаския комплекс  “Меден рудник” и централните улици “Тодор Александров”, булевард “Иван Вазов”, улица “Христо Ботев” - “Сан Стефано” - “Гладстон”. Шофьорът на преследвания автомобил загубил контрол и се блъснал в празна спряла кола в района на кръстовището с улица “Иван Шишман” зад сградата на бургаския театър.  

След катастрофата осемте мъже се разбягали, като седем от тях са заловени от органите на реда, последният още се издирва.

По време на преследването към патрула на жандармерията се присъединили и екипи от градските управления.

Установено е, че водач на автомобила е 44-годишен мъж от сирийски произход, представил английски документ за самоличност, а превозваните от него мъже са мароканци. 

Каналджията е 44-годишен мъж от сирийски произход

Свидетел на инцидента е бившият несебърски следовател Иван Христов, който разказа:

"Съпругата ми беше на зъболекар. Остави си колата паркирана и джип, който е модел 2022 година, се блъска в колата й. Чухме само тътена и сирените. Разбрахме, че е имало преследване. Джипът е влязъл в еднопосочна улица в насрещното движение. Поне не е блъснал друга кола, която е в движение или пешеходци или майка с дете. В резултат на този сблъсък е заловен, както шофьорът, така и спътниците му."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай