"Дейли Мейл" с репортаж за Динко от Ямбол

"Дейли Мейл" с репортаж за Динко от Ямбол | StandartNews.com

Британският таблоид "Дейли мейл" (DailyMail.co.uk) посвети на Динко Вълев от Ямбол, придобил известност покрай самоинициативата си да пази границата от нелегални мигранти, посвещава обширно илюстриран материал.

Изданието, едно от най-тиражните на Острова, пише, че 29-годишният ямболия е поканил и други да се присъединят към него, а за охраната на границата вече се сдобил с две високопроходими машини и дори е поискал от правителството да финансира "операцията" му, като плаща за всеки заловен.

Не крие, че смята всеки нелегален мигрант за джихадист, но отрича да тероризира "заловените" от него, пише изданието.

Преди дни той оправда залавянето на мигранти със самозащита: докато карал АТВ-то си, група мигранти се опитали да го нападнат и той трябвало да отговори.

Изданието припомня, че срещу действията на Вълев силно възрази Хелзинкският комитет, който призова българските власти да сложат край на шерифските обиколки на мъжа, който според тях може да бъде определен като престъпник.

Петицията на Хелзинския комитет обаче по-скоро постигна обратния ефект и поддръжници на Динко се събират в групи във "Фейсбук", за да изразят подкрепата си за него. Някои го наричат герой, пише вестникът.

Интересен факт е, че материалът, посветен на Динко от Ямбол разделя мнението и на Острова, пише bTV.

В коментарите под статията могат да се открият такива, които директно го подкрепят и дори призовават начинанието му да се финансира от ЕС, както и други, които виждат в действията му нормална реакция, тъй като властите бездействат. Трети пък, напротив, смятат деянията му за неправилни и припомнят, че във Великобритания например също има известен брой нежелани българи.

"Браво на Вълев! Той прави това, което правителствата в Европа трябва да правят. Подкрепяме го и сме зад него! Ще защитим земята си! Без нелегални имигранти в ЕС", пише под статията потребител от Румъния.

Някои читатели дори го искат на Острова: "Докарайте го в Дувър!", призовава един от тях.

"Той е герой, истински патриот", пише друг, чието никнейм случайно или не е ЕдинРускиЛондончанин (onerussianlondoner).

"Ако некомпетентната българска гранична охрана си вършеше работата, този идиот нямаше да бъде по новините", отговаря му обаче друг.

"Така става, когато лидерите не реагират и не правят нищо. За да покаже каква подкрепа получава, трябва да пусне една петиция и да събира финансиране. Парите са единственият език, който тези лидери разбират", пише читател от САЩ.

"Забелязвам, че пресата нарича мигрантите "нелегални имигранти". Ако това е така, значи са прекосили границата незаконно. И как наричате гражданин, който се опитва да предотврати беззаконието? Престъпник? Това показва манталитета ни: не е престъпление да влезеш нелегално. Този човек трябва да бъде похвален за опита си за защити страната и наследството си", пише още един читател в негова подкрепа.

Друго обаче са на твърде различно мнение:

"Този трябва да си намери друга кауза. Да опита да помага на хората, вместо да прави живота им по-труден отколкото е."

"Още един идиот на стероиди след своите 15 секунди слава", коментира читател от Лондон.

"Без да съм адвокат на нелегалните имигранти, има нещо противно у този човек", пише друг.

"Не подкрепям нелегалната имиграция, но в същото време не мисля, че е правилно някакъв психар да използва възможността да наранява хора за забавление. Не това са нещата, които истинските мъже правят", коментира трети.

"Има татуировка на Разпятието. Исус ще бъде много доволен от разкаянието му", смята друг читател.

"Писна ми от разни идиоти, които представят всички нелегални (имигранти) като бежанци. Ако някой нарушава суверенитета на страната ти, трябва да бъде третиран като престъпник. Точка", пише пък читател от България.

"Аз съм българин и това дълбоко ме тревожи. Засрамен съм от онова, в което са се превърнали моите сънародници", отговаря му обаче друг български читател на "Дейли мейл".

"Този свят е на ръба. Мъка навсякъде", обобщава друг читател.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай