Вторник,

Тракийският университет и БАТА АГРО представиха технологиите на бъдещето

От: Стандарт -
389
Тракийският  университет и БАТА АГРО представиха технологиите на бъдещето
A
A
A
  • АГРОТРОНИКА, УПРАВЛЕНИЕ НА SMART ФЕРМА И ЗЕЛЕН ПРЕХОД

Това са само част от технологиите на бъдещето, които се дискутираха на кръгла маса, организирана от Тракийския университет и БАТА АГРО на тема „Селското стопанство през перспективите на дигитализацията, технологиите и зеления преход: Регионални перспективи на глобални приоритети“, която се проведе на 20 май, 2022, в рамките на годишното изложение БАТА АГРО.

Събитието бе открито от  доц. дн Нели Грозева, зам.-ректор по учебната дейност и доц. д-р Дарина Заимова от Стопанския факултет на Университета.

Основните теми на презентациите и дискусиите бяха ангажирани с продоволствената сигурност, зелената икономика; както и възможностите на бизнеса за реализиране на устойчив и приобщаващ регионален растеж. Дългогодишното сътрудничество на Тракийския университет с Българската асоциация на търговците на агротехника – БАТА АГРО, Българската стопанска камара, Аквапоникс България ЕООД и GO-UP business incubator – дава нови перспективи в контекста на зелената трансформация и преориентиране на регионалната икономика, които в рамките на проявата придобиха реални измерения, предвид реализираните съвместни проекти и резултати. Партньорските организации от академичните среди – Лесотехническия университет в София и Аграрния университет в Пловдив, представиха ключови проекти и национални научни програми с пряка полза за интелигентен и устойчив селскостопански сектор.

Тракийският университет представи и новите магистърски специалности – „Агротроника“ и „Биобазирани индустрии и устойчив растеж“, както и новия международен проект "GREENANIMO", по който Университеътт е водещ координатор. Това е един от най-новите проекти по Националната програма "Европейски научни мрежи", мярка "Туининг" на Рамковата програма за научни изследвания и иновации на ЕС "Хоризонт 2020.


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички