Поредна област излиза в грипна ваканция

Най-висока е заболяемостта между 5-14 г. и 0-4 г.

Поредна област излиза в грипна ваканция | StandartNews.com

Поредна област излиза в грипна ваканция.

Учениците от област Бургас излизат в грипна ваканция от 1 до 6 февруари включително, предаде БНТ.

Регионалният щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания днес проведе заседание, на което взе решение за продължаване на грипната епидемия на територията на област Бургас до 6 февруари.

По данни на РЗИ през последните седем дни се отчита рязко завишаване на заболяемостта – 241,24%00. Към настоящия момент броят на заболелите е 484.

Най-висока е заболяемостта във възрастовите групи 5-14г. и 0-4г. . Най-ниска остава заболяемостта при групата 30-64г.

На база тази информация и с цел ограничаване разпространението на грип и остри респираторни заболявания Регионалният щаб взе решение, че се преустановяват присъствените учебни занятия.

В сила остават въведените противоепидемични мерки. Те включват преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца; профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации. Провеждане на стриктен ежедневен филтър в детските ясли, градини и училища. Забрана на свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и социални институции за деца и възрастни.

На 05.02.2024 г. Регионалният щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания към областния управител отново ще проведе свое заседание, на което, отчитайки последните данни, ще вземе решение за прекратяване или продължаване на грипната епидемия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай