Факултет „Техника и технологии“ – Ямбол при Тракийски университет дипломира 204 инженери

По традиция отличниците бяха наградени с грамоти и получиха подаръци

Факултет „Техника и технологии“ – Ямбол при Тракийски университет дипломира 204 инженери | StandartNews.com

Факултет „Техника и технологии“ – Ямбол дипломира на тържествена церемония 204 инженери, от които 140 бакалаври в специалностите Автотранспортна и земеделска техника; Дизайн, технологии и мениджмънт на модната индустрия; Автоматика и компютърни системи; Електротехника; Топло- и газоснабдяване; Индустриално инженерство; Технология на храните и 64 магистри във всички професионални направления на факултета.

Ректорът на Тракийски университет – Стара Загора доц. д-р Добри Ярков приветства абсолвентите: „Повярвайте ми, че ще се гордеете, че сте учили тук, във Факултет „Техника и технологии“ и в Тракийски университет, защото университетът е университет на бъдещето и университет, чиято мисия е да запази младите хора в България. Желая Ви да бъдете здрави и да останете да работите тук, в региона, а тези, които са започнали вече като асистенти и докторанти към факултета, знайте, че Тракийският университет ще осигури Вашето кариерно развитие и ще Ви помогне. Радвам се, че днес, тук има толкова много представители на бизнеса, които имат нужда от инженерни кадри. Желая Ви попътен вятър, бъдете здрави и бъдете оптимисти и знайте, че по-доброто за Вас и за България предстои! Успех!“

Деканът на факултета доц. Ваня Стойкова пожела „попътен вятър“ на новите инженери: „Скъпи колеги абсолвенти, убедени сме, че всеки от Вас ще намери или вече е намерил своя път на личностно и професионално развитие и се надяваме че знанията, които получихте тук при нас ще допринесат за Вашата успешна професионална реализация. Ще се радваме, ако годините тук са помогнали да израснете и като личности, като хора, готови да се справят с всички предизвикателства, които животът им поднася! Днес вие тръгвате по своя път, но ще помните своята Алма Матер – ТрУ и ФТТ. А, ние ще запомним Випуск 2021 - първият випуск, които ще остави своя следа и като  засади дърво в двора на факултета. И нека това да е випуска на 100 % професионално реализиралите се в практиката инженери, от които безспорно нашата индустрия има нужда, випускът на младите хора, които ще останат тук, в нашия град, в своите градове, в нашата страна. Бъдете здрави, целеустремени, сбъдвайте мечтите си! Попътен вятър, скъпи абсолвенти от Випуск 2021 на ФТТ!“

По традиция отличниците бяха наградени с грамоти и получиха подаръци.

Гости на събитието бяха ректорско, декански и директорски ръководства на университета, представители на местна и държавна власт, на бизнеса, медии, както и близки и приятели на абсолвентите.

Във випуск 2021 на ФТТ завършиха успешно 140 инженери в бакалавърска степен със среден успех мн. добър 4,51 и 64 магистър-инженери със среден успех мн. добър 5,15.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай