Събота,

Факултет „Техника и технологии“ – Ямбол при Тракийски университет дипломира 204 инженери

От: Стандарт -
540
Факултет „Техника и технологии“ – Ямбол при Тракийски университет дипломира 204 инженери
A
A
A

Факултет „Техника и технологии“ – Ямбол дипломира на тържествена церемония 204 инженери, от които 140 бакалаври в специалностите Автотранспортна и земеделска техника; Дизайн, технологии и мениджмънт на модната индустрия; Автоматика и компютърни системи; Електротехника; Топло- и газоснабдяване; Индустриално инженерство; Технология на храните и 64 магистри във всички професионални направления на факултета.

Ректорът на Тракийски университет – Стара Загора доц. д-р Добри Ярков приветства абсолвентите: „Повярвайте ми, че ще се гордеете, че сте учили тук, във Факултет „Техника и технологии“ и в Тракийски университет, защото университетът е университет на бъдещето и университет, чиято мисия е да запази младите хора в България. Желая Ви да бъдете здрави и да останете да работите тук, в региона, а тези, които са започнали вече като асистенти и докторанти към факултета, знайте, че Тракийският университет ще осигури Вашето кариерно развитие и ще Ви помогне. Радвам се, че днес, тук има толкова много представители на бизнеса, които имат нужда от инженерни кадри. Желая Ви попътен вятър, бъдете здрави и бъдете оптимисти и знайте, че по-доброто за Вас и за България предстои! Успех!“

Деканът на факултета доц. Ваня Стойкова пожела „попътен вятър“ на новите инженери: „Скъпи колеги абсолвенти, убедени сме, че всеки от Вас ще намери или вече е намерил своя път на личностно и професионално развитие и се надяваме че знанията, които получихте тук при нас ще допринесат за Вашата успешна професионална реализация. Ще се радваме, ако годините тук са помогнали да израснете и като личности, като хора, готови да се справят с всички предизвикателства, които животът им поднася! Днес вие тръгвате по своя път, но ще помните своята Алма Матер – ТрУ и ФТТ. А, ние ще запомним Випуск 2021 - първият випуск, които ще остави своя следа и като  засади дърво в двора на факултета. И нека това да е випуска на 100 % професионално реализиралите се в практиката инженери, от които безспорно нашата индустрия има нужда, випускът на младите хора, които ще останат тук, в нашия град, в своите градове, в нашата страна. Бъдете здрави, целеустремени, сбъдвайте мечтите си! Попътен вятър, скъпи абсолвенти от Випуск 2021 на ФТТ!“

По традиция отличниците бяха наградени с грамоти и получиха подаръци.

Гости на събитието бяха ректорско, декански и директорски ръководства на университета, представители на местна и държавна власт, на бизнеса, медии, както и близки и приятели на абсолвентите.

Във випуск 2021 на ФТТ завършиха успешно 140 инженери в бакалавърска степен със среден успех мн. добър 4,51 и 64 магистър-инженери със среден успех мн. добър 5,15.


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички