Въоръженият до зъби горски беглец стрелял и по полицаи

200 служители на МВР издирваха Бейсим, задържа го човек от съседно село

Въоръженият до зъби горски беглец стрелял и по полицаи | StandartNews.com

Въоръженият беглец от хасковското село Сърница, който снощи нападна свой съселянин, а след това цяла нощ се кри в горите с пушка, е стрелял и по полицаи.

Това разкри главният секретар на МВР Петър Тодоров, след задържането на 54-годишния стрелеца Бейсим Салиф. Полицията предприе мащабна акция за залавянето и неутрализирането му с участието на над 200 служители от различни подразделения на МВР, в която се включиха и ловци.

До стрелбата в Сърница и последвалото бягство се стигнало след дългогодишен междусъседски спор за животни, които Бейсим пускал да пасат в градината на комшията си Мюмюн Мюмюн. Снищи семейството на Мюмюн започнало разправа с Бейсим, който извадил незаконна пушка. След първия изстрел Мюмюн му е отнел оръжието. Криминално проявеният за кражби и незаконно оръжие Бейсим обаче впоследствие извадил нож и порязъл ръката на жената на Мюмюн. След това се прибрал, взел втора, също незаконна пушка, и напуснал селото.

Укрилият се е открил стрелба срещу дошлите да го задържат полицаи вече в тъмната част на денонощието, уточни Тодоров. Населението в района беше предупредено, посочи главният секретар. Около 15.00 часа днес на пет-шест км от Сърница, вече в съседната Кърджалийска област, в землището на село Черноочене, Салиф нападнал местен жител. С негова помощ обаче нападателят е задържан, разкри Тодоров.

В момента Салиф е в кърджалийската болница, където му се оказва медицинска помощ заради повърхностни наранявания. Срещу заподозрения са образувани две досъдебни производства - за незаконно оръжие и за закана за убийство, която след събиране на доказателства може да прерасне в опит за убийство, каза районният прокурор на Хасково Румен Сираков. По думите му се извършват активни процесуално-следствени действия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай