Вързаха Магарето при обир на трезор

Славчо Магеров хванат след стрелба със стоп патрони

Вързаха Магарето при обир на трезор | StandartNews.com

Кърджали. Екшън като в холивудска лента се разигра тази нощ в Кърджали. Полицията успя да предотврати грабеж в трезор на ул. "Сан Стефано", съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов. За да успеят за закопчеят маскирания и въоръжен извършител органите на реда са стреляли със стоп патрони.

Автор на неуспешното покушение е Славчо Магеров - Магарето. От 15 години той се е специализира в обири на трезори и чейнджбюра. При последния си удар тази нощ е успял да разбие 30 касети. Арестуван е на метри от атакувания обект. Бил е с маска и ръкавици.

МВР е разполагало с оперативна информация за подготвения обир още преди година и половина. Тогава обаче Магеров не е извършил нападението. В момента текат процесуално-следствени действия.

Общественият трезор се намира в центъра на Кърджали. "Открит е преди година и е единствен в единствен в града", каза собственичката  му Виолета Чилингирова. Тя  уточни, че това е първият опит за грабеж на обекта. Сигналът  за среднощното нападение е подаден около 1.10 часа.

"От общо 52 касети са разбити 30, но няма нищо откраднато и никой от охраната не е пострадал", заяви още Чилингирова. Тя благодари за светкавичната реакция на полицията в Кърджали. В момента трезорът е затворен.

Междувременно стана ясно, че тази нощ апаши са опитали да задигнат банкомат в София, дърпайки го с въжета. Алармата обаче се е задейставала и пишман обиржиите са избягали. Инцидентът, който е станал в кв. "Манастирски ливади", е пореден от серията опити за кражба на такива устройства. През септември миналата година двама нагли крадци атакуваха банкомат кв. "Банишора".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай