Неделя,

Ужасяващи подробности за убитата съпруга на човек от ГЕРБ

От: Агенция Стандарт -
1171
Ужасяващи подробности за убитата съпруга на човек от ГЕРБ
A
A
A

Убитата собственичка на верига аптеки в Русе е била първо удушена, а след това тялото ѝ е разчленено на части, съобщиха на брифинг от Окръжната прокуратура.

Тя е убита на 11 януари близо до река Русенски Лом, а частите от тялото са скрити в населено място в близост до града – на около 30 км. Сигналът за изчезването ѝ е подаден на 14 януари от нейните близки. 

Двамата похитители са планирали дълго грабежа, като са я следили повече от месец.

"Установили са навиците от ежедневието ѝ и са разбрали, че има практика да носи в себе си голяма сума пари. Излязла е от една от аптеките, която стопанисва, и е носела 20 000 лева. Тръгнала е към обществен паркинг, когато е била похитена", обясниха още от прокуратурата, предаде bTV.

Жената се е насочила към автомобила си близо до сградата на НАП, там е пресрещната от извършителите. Единият от нападателите е бил облечен в униформа със знаци на полицията. Представил се е като служител на полицията и е поискал личната карта на жертвата, за да извърши мнима проверка.

След това е влязъл в нейния автомобил и е определял посоката на движение. Другият извършител се е движил след тях с друга кола. По време на движението на жертвата са поставени белезници. По-късно тя е преместена в другата кола и са се отправили към дома ѝ, защото похитителите разбрали, че там се съхраняват още пари.

Жертвата е отведена до жилището, откъде са отнети и останалите пари - около 45 000 лева. След това двамата са решили да я убият, за да прикрият следите от отвличането и грабежа. Те са били притеснени, че жертвата е имала възможност да ги види, да чуе гласовете им и да види и автомобила, в който е преместена.

Жената е отведена в покрайнините на града близо до река Русенски Лом, където е удушена. На следващия ден, за да прикрият следите от престъплението, са разчленили тялото и частите от него са изхвърлени в покрайнините на едно от селата на около 30 км от Русе. Все още не всички части от тялото са намерени. 

Двамата обвиняеми са си поделили парите, като единият е погасил бързи кредити за 16 000 лв. В момента на задържането им са имали намерението да пътуват извън Русе, за да може другият обвиняем да си купи кола.

Извършителите са двама мъже. Единият е с инициали Г.А.В. – роден през 1972 г., а другият с инициали М.С.М., роден през 1966 г. Двамата имат регистрации в полицията. 

Първият е регистриран за бракониерски лов, има разрешително за ползване на оръжие. Вторият е регистриран за измами, като има и осъждане назад в годините за документна измама.

"Към момента на извършване на престъплението са безработни. Познавали са се от 4-5 години, имали са си доверие. Изключително брутално е тяхното отношение към жертвата на престъплението", посочи прокурор Георги Георгиев.

По тяхно разпореждане жертвата е провела два телефонни разговора със съпруга си, по време на които е настоявала той да не я търси.

„В желанието си да преместят жената от едната кола в другата при отвличането ѝ, автомобилът на жертвата е оставен паркиран на място, на което е затруднявал движението. Така оставена колата явно е подразнил хората, живеещи в района, които са спукали три от гумите на колата – по няколко пъти всяка“, съобщи прокурор Георги Георгиев.

Той отбеляза, че това е объркало разследващите и са започнали работа и по други версии. 


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com