Удариха наркогрупата на Сачмата

Удариха наркогрупата на Сачмата | StandartNews.com

София. Седем души от организирана престъпна група за наркотрафик и пласиране на дрога бяха задържани в столицата при операция с кодово наименование „Сачмата”, съобщиха от МВР.

Специализираната акция на ГДБОП се е провела в столичния квартал „Овча купел” и по протежението на бул. „Тодор Александров”.

Девет килограма хероин са иззети от полицаите, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов, цитиран от „Фокус”. По думите му групата е била специализирана в разпространението на кокаин, хероин и амфетамини.

„Наркотиците са били открити при извършен обиск, претърсване и изземване на автомобил, паркиран на платен паркинг на бул. „Тодор Александров”. Хероинът бил скрит в специално пригоден тайник между багажника и резервната гума.

Лидер на групата е криминално проявеният Димитър Сачмата от Хасково, който е осъждан за предумишлено убийство и наркоразпространение в Турция, откъдето е освободен през август. Голяма част от членовете на групата са криминално проявени и свързани с наркоразпространението, добави Цветанов.

Полицаите смятат, че хероинът е бил предназначен за разпространение в Западна Европа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай