Убиецът на Румяна Генчева се мъчел да я съживи

Убиецът на Румяна Генчева се мъчел да я съживи | StandartNews.com

Разград. 27-годишният убиец на бизнес дамата Румяна Генчева Алпер Хасан от Разград не е имал намерение да я убива, твърди баща му Мустафа Сабри, съобщи „Дарик" Пред адвоката си обвиняемият е разказал, че посегнал с дясната си ръка, помислил, че е припаднала и опитвал да я съживява повече отполовин час. 

Бащата от село Йонково разказа, че от четири години не контактува със сина си. Разказва, че Алпер Хасан бил буен, но бащата не вярва, че е способен да убие жена. Като малък искал да го направи спортист. Алпер ходел на тайкуондо и борба, постигнал добри резултати, но през пубертета се отказал.

„ Ще го питам дали е той и защо, каква е причината за да посегне, доколкото разбрах адвокат са допуснали до него, плачел съжалявал, не искал да убива, посегнал с дясна ръка, после половин час правил масажи, за да я съживи, защото помислил че е припаднала, мъчел се да я спасява", споделя бащата.

Майката на Хасан работи в Турция, тя купила жилище на сина си в центъра на Разград, както и кола, но след като катастрофирал, му забранила да я кара. До преди месец бил в Англия, работел в пицария, не за пръв път търсел препитание в чужбина. Не бил пияница, но имал склонност към комарджийство – призна бащата.
Криминално проявеният за грабежи Алпер Хасан бе задържан за 72 часа в четвъртък. Делото за мярката за неотклонение "задържане под стража" се разглежда днес от областната дирекция на МВР.

Макар пред разследващите той да не е признал престъплението, има множество експертизи и свидетелски показания, които доказват авторството – обясни държавният обвинител. 40-50 минути преди часа на смъртта убитата и убиецът са се срещнали във входа, в който живеят, скоро след него този час пък камера в магазин го е засякла да купува чувал, като този, в който бе намерен обгорелия труп на Генчева, видян е и в заложна къща, където заложил златните бижута на убитата жена, във външна тоалетна на свой познат пък изхвърлил дамската й чанта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай