Трима в ареста за убийството на Александра

Трима в ареста за убийството на Александра | StandartNews.com

Трима души са задържани за убийството на 13-годишната Александра Сивриева от Провадия. Това съобщиха окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров и шефът на местната полиция Даниел Пашов. Основният заподозрян е 19-годишен младеж, който е обвинен за грабеж, придружен с убийство.

Резултатите от аутопсията са доказали, че момичето е било удушено. Разследва се и версията за изнасилване. Според съдебните медици, смъртта й е настъпила в период, който съвпада с времето на изчезването й - 22 март. Алексанра е убита в бившия ловен дом в Провадия, където бе открито тялото й. Тя е била нападната заради златните й накити, някои от които все още не са намерени.

В издирването на Александра са участвали полицаи от Добрич, Шумен и Бургас, отбеляза полицейският началник Даниел Пашов. Той призна, че в тези 22 дни полицията не е проверявала ловния дом, въпреки че основните подозрения на роднините на момичето са били свързани с необитаемата сграда.

"Имахме категорични данни от разпит на свидетел, че тя се е качила в автомобил. Роднините казват, че основните им подозрения са за ловния дом. Когато вече я намерихме, благодарение на проведените оперативно-издирвателни мероприятия, всички данни в хода на издирването сочеха, че момичето се качило в сив автомобил, така че в тази посока проведохме разследването", обясни Пашов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай