Смъртоносният пожар в Благоевград запален умишлено?

Трима души загинаха при пожара, две бебета са в болница под наблюдение

Смъртоносният пожар в Благоевград запален умишлено? | StandartNews.com

Прокурорите в Благоевград разследват причините за пожара в града, при който загинаха трима души. Работи се по версията за умишлен палеж, съобщиха от държавното обвинение.

В 18,39 ч. на 10.12.2021 г. на телефон 112 е постъпил сигнал за пушек, излизащ от жилище на 7-ми етаж в блок 18, в ж.к. „Струмско – център“ в Благоевград, се посочва в информацията. На място са били изпратени екипи на пожарна безопасност и защита на населението и дежурна оперативна група на 2-ро РУ на МВР Благоевград. Огънят е бил овладян.

Вследствие на пожара са починали Д.В. (на 74 години), Е.К. (на 62 години) и М.К. (на 40 години). Под наблюдението на лекарите в столичната УМБАЛСМ „Пирогов“ се намират едномесечните близнаци А.Р. и Н.Р.

Към настоящия момент е извършен оглед на местопроизшествието в присъствието на специалисти. Назначени са комплексна експертиза за установяване причините за възникването на пожара и медицински експертизи за причините за смъртта на пострадалите. Състоянието на други живеещи в блока лица е стабилно.

По първоначални данни пожарът е предизвикан от стопанина на изгорелия апартамент - починалия Д.В. Тялото на неговия съсед - загиналия М.К., е открито на стълбището между 2 и 3 етаж на блока. Пострадалата Е.К. е живяла на 6 етаж, под апартамента на Д.В.

Разследването продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай