Решена е съдбата на Божков! Чака се всеки момент

Какво се случва по-нататък с с него

Решена е съдбата на Божков! Чака се всеки момент | StandartNews.com

Твърди се, че е решена съдбата на Васил Божков.

До 30 минути прокуратурата ще поиска от СГС постоянен арест за Васил Божков. Искането ще бъде по делото за хазарта.

Васил Божков се изправя пред съда. Мярката му за неотклонение ще бъде внесена в съда и следобед се очаква да се гледа в Съдебната палата в София, заявиха от Софийската градска прокуратура. Тя е по едното дело - за хазарта и за неплатени такси за над половин милиард лева.

Припомняме, че 20 обвинения по две разследвания са повдигнати на Васил Божков, който вчера се завърна в страната. Едното е за укритите такси от хазартните игри, които бизнесменът е организирал, а другото разследване е така нареченото криминално - то е за поръчителството на убийствата на Манол Велев и хазартен бизнесмен от Благоевград, както и за поръчителството на атентата срещу Алексей Петров от 2015 година.

Божков е отказал да дава обяснения като обвиняем. 

Късно снощи в Софийската градска прокуратура на Божков бяха повдигнати рекордните 20 обвинения по две отделни разследвания и бизнесменът беше отведен в ареста на Националното следствие.

"Сега в момента само му предявиха постановленията за привличане като обвиняем. По едно от делата, които така го наричаме "криминално" и от там са случаите с криминалните престъпления и другото е във връзка с хазарта. Това дело, което всички знаете", заяви Георги Гатев, адвокат на Васил Божков.

И по двете дела основните обвинения за Божков са, че е ръководител на организирана престъпна група. По т.н. "криминално" дело тя е за убийства, изнасилвания и изнудвания, а по хазартното се твърди, че група е действала от 2014 година и за изнудвания, подкупи, пране на пари и длъжностни престъпления.

Георги Гатев, адвокат на Васил Божков посочи, че има и други обвинения, освен за групата. Имало и отделни обвинения. Опитът за убийство на Петров, другите опити за убийства. Две убийства има тук. Тези всичките, които на вас са ви известни от по-рано.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай