Вторник,

Психиатър разкри какви изверги са убийците на аптекарката от Русе

От: Рачо Рачев -
2586
Психиатър разкри какви изверги са убийците на аптекарката от Русе
A
A
A

Двамата мъже, извършили грабежа и жестокото убийство на собственичката на аптеки в Русе Еранухи Пехливанян, са криминални психопати, категоричен е криминалният психиатър Веселин Герев.

„Единият има множество травми по лицето, той е каратист, получавал е удари по лицето. Когато човек получава комоцио, това променя неговата психика. В периодите, в които е спокоен, а те са доста малко, е много последователен и педантичен, едва ли не принципен. Получава се обаче така, че като натрупа напрежение, то избива към така наречената гръмотевица и той е склонен към късо съединителни реакции“, обясни Герев пред бТВ. 

По думите му самият човек е склонен към пристъпи на агресия, които могат да ескалират до особена жестокост и не са планирани да протекат по този начин. Според него цялата хронология на събитията обяснява това лъкатушене към целта.

Прокуратурата в Русе излезе вчера с шокиращи разкрития за убийството. Двамата извършители са следили жертвата повече от месец. След кражбата на от дома й използвали парите основно за връщане на заеми и други ежедневни нужди

Според Веселин Герев хронологията на събитията говори за действия на импулсивен принцип. „Хората са искали просто да извършат обир, за да може единият да си покрие кредитите, а другият да си купи автомобил – най-прости житейски събития“, посочи криминалният психиатър.

„Криминалното деяние обаче надминава границите на обира, защото действията на тези хора се водят от импулси. Размишлението идва много по-късно, но импулсът вече е дал някаква реакция. Похитителите обикалят с жертвата с кола, отиват в къщата й, след това тръгват от там – цялата тази работа нагнетява много напрежението. Жертвата е в позиция да се бори за живота си, а това още повече качва напрежението психически и тези криминални психопати започват да действат доминиращо“, обясни Герев.

„Жената е могло да бъде убита по-най различни начини, но е удушена – това е една мъчителна смърт, която е във връзка с емоционалните преживявания на извършителите“, смята той. 

„Веднага след като е убита, те започват да си поделят парите - друго не ги интересува. Чак евентуално, когато идва прояснението и размисъла, след целия взрив от агресия и импулси,  тогава стигат до разчленяване на тялото, за да прикрият престъплението“, обясни криминалният психиатър.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com