Психиатър разкри какви изверги са убийците на аптекарката от Русе

Според Веселин Герев хронологията на събитията говори за действия на импулсивен принцип

Психиатър разкри какви изверги са убийците на аптекарката от Русе | StandartNews.com

Двамата мъже, извършили грабежа и жестокото убийство на собственичката на аптеки в Русе Еранухи Пехливанян, са криминални психопати, категоричен е криминалният психиатър Веселин Герев.

„Единият има множество травми по лицето, той е каратист, получавал е удари по лицето. Когато човек получава комоцио, това променя неговата психика. В периодите, в които е спокоен, а те са доста малко, е много последователен и педантичен, едва ли не принципен. Получава се обаче така, че като натрупа напрежение, то избива към така наречената гръмотевица и той е склонен към късо съединителни реакции“, обясни Герев пред бТВ. 

По думите му самият човек е склонен към пристъпи на агресия, които могат да ескалират до особена жестокост и не са планирани да протекат по този начин. Според него цялата хронология на събитията обяснява това лъкатушене към целта.

Прокуратурата в Русе излезе вчера с шокиращи разкрития за убийството. Двамата извършители са следили жертвата повече от месец. След кражбата на от дома й използвали парите основно за връщане на заеми и други ежедневни нужди

Според Веселин Герев хронологията на събитията говори за действия на импулсивен принцип. „Хората са искали просто да извършат обир, за да може единият да си покрие кредитите, а другият да си купи автомобил – най-прости житейски събития“, посочи криминалният психиатър.

„Криминалното деяние обаче надминава границите на обира, защото действията на тези хора се водят от импулси. Размишлението идва много по-късно, но импулсът вече е дал някаква реакция. Похитителите обикалят с жертвата с кола, отиват в къщата й, след това тръгват от там – цялата тази работа нагнетява много напрежението. Жертвата е в позиция да се бори за живота си, а това още повече качва напрежението психически и тези криминални психопати започват да действат доминиращо“, обясни Герев.

„Жената е могло да бъде убита по-най различни начини, но е удушена – това е една мъчителна смърт, която е във връзка с емоционалните преживявания на извършителите“, смята той. 

„Веднага след като е убита, те започват да си поделят парите - друго не ги интересува. Чак евентуално, когато идва прояснението и размисъла, след целия взрив от агресия и импулси,  тогава стигат до разчленяване на тялото, за да прикрият престъплението“, обясни криминалният психиатър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай