Преди джипа на Плевнелиеви- какво още задигнал Бабичката

Подозират го в кражбата на поне 5 луксозни коли

Преди джипа на Плевнелиеви- какво още задигнал Бабичката | StandartNews.com

Поне за още пет обира на луксозни автомобили е заподозрян Илиан Димитров-Бабичката, който бе арестуван за кражбата на джипа БМВ на Деси Банова, съпруга на президента Росен Плевнелиев (2012-2017).

Бабичката и аверите му Македонеца и Фаската били специализирани в задигането на скъпи возила, предимно БМВ, съобщи "Труд", позовавайки се на запознати с разследването.

В неделя Софийският районен съд остави в ареста обвиняемия за помагач Бабичката. Въпреки, че той представи пред магистратите документ от ТЕЛК, че е с 75% инвалидност, те не се поколебаха и го пратиха в килия. Мотивите на съда са, че има обосновано предположение за извършване на престъплението, както и че на свобода Димитров може да извърши друго престъпление. В съдебната зала стана ясно, че Димитров преди 2 г. е излязъл от затвора, където е изтърпял присъда от 1 г. за подобно престъпление. Срещу него имало и няколко висящи дела.

Луксозният джип БМВ на Деси Банова, който й бил подарък от Плевнелиев, бе задигнат преди дни от паркинга на столичен мол. Жената парирала колата си и тръгнала да пазарува, когато в нея силно се блъснал мъж с голяма раница. Банова се усъмнила и го проследила с поглед. Тогава видяла джипът й да потегля.

Разследването показало, че в раницата на непознатия тип имало специален усилвател, който прихванал сигнала от ключа за колата на Банова и го предал на авера му, който чакал до джипа. Така той бил отключен и подкаран. Според експерти цената на подобна джаджа стига до 20 000 евро на черния пазар.

При обиски на адреса на Бабичката били намерени ключове за коли, телефони, таблет, флаш памет, компютър за автомобил, както и „Ауди“, обявено за издирване. При други претърсвания бил открит тайник, скрит зад плочки в баня, където имало флашка.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай