Пожарникари гасиха часове наред стара сграда, кои са подпалвачите

Четирима клошари арестувани за палежа

Пожарникари гасиха часове наред стара сграда, кои са подпалвачите | StandartNews.com

Четирима мъже са задържани за палеж на необитаема стара сграда на ул. "Булаир” 5 в Бургас.

Арестуваните водили скитнически живот. Те обитавали стая на втория етаж в триетажното здание, като често във вечерните часове палели огън, за да се стоплят, съобщиха от полицията. Иззети са записи от намиращи се в близост видеокамери. Установени са четирима скитащи мъже, намирали покрив в изоставената сградата. Същите направили пълни самопризнания за възникналия пожар, като са задържани за срок до 24 часа.

Пожарът там избухна около 21:00 часа снощи. Няколко часа след потушаването му бе подаден повторен сигнал за пожар на същото място. Рано тази сутрин огнеборците успяха да се преборят с огнената стихия.

Постройката на улица "Булаир" е държавна собственост и от години се руши. Преди два дни от Областна управа-Бургас обявиха, че предприемат действия за търсене на стопанин на изоставената сграда, тъй като администрацията не разполага с финансов ресурс за извършването на ремонт и поддръжка на имота. Имотът представлява терен с площ от 831 кв.м, като 230 кв.м са застроена площ. Сградата се състои от два самостоятелни обекта на три нива.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай