Сряда,

Пожарникари гасиха часове наред стара сграда, кои са подпалвачите

От: Редакция, снимка: БНР -
544
Пожарникари гасиха часове наред стара сграда, кои са подпалвачите
A
A
A

Четирима мъже са задържани за палеж на необитаема стара сграда на ул. "Булаир” 5 в Бургас.

Арестуваните водили скитнически живот. Те обитавали стая на втория етаж в триетажното здание, като често във вечерните часове палели огън, за да се стоплят, съобщиха от полицията. Иззети са записи от намиращи се в близост видеокамери. Установени са четирима скитащи мъже, намирали покрив в изоставената сградата. Същите направили пълни самопризнания за възникналия пожар, като са задържани за срок до 24 часа.

Пожарът там избухна около 21:00 часа снощи. Няколко часа след потушаването му бе подаден повторен сигнал за пожар на същото място. Рано тази сутрин огнеборците успяха да се преборят с огнената стихия.

Постройката на улица "Булаир" е държавна собственост и от години се руши. Преди два дни от Областна управа-Бургас обявиха, че предприемат действия за търсене на стопанин на изоставената сграда, тъй като администрацията не разполага с финансов ресурс за извършването на ремонт и поддръжка на имота. Имотът представлява терен с площ от 831 кв.м, като 230 кв.м са застроена площ. Сградата се състои от два самостоятелни обекта на три нива.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com