Петък,

Потресаващо! Две момчета изнасилиха и убиха мъж

От: Редакция -
2418
Потресаващо! Две момчета изнасилиха и убиха мъж
A
A
A

Районна прокуратура-Пазарджик привлече като обвиняеми двама братя на 22 г. и 17 г. за това, че на 13 -и януари във Велинград, са извършили полово сношение с 42-годишен мъж, като са употребили за това сила и заплашване и деянието представлява особено тежък случай.

На 16 януари 2022 г. е бил получен сигнал на тел. 112, че във Велинград, в постройка, е открит починал мъж, съобщиха от държавното обвинение. Под надзора на Районна прокуратура-Пазарджик велинградските полицаи незабавно са започнали действия по разследването. Първоначално досъдебното производство е било образувано за причиняване на смърт по непредпазливост.

Установено е било, че по тялото на мъжа има следи от побой и полово насилие. Няколко часа по-късно във връзка с извършеното деяние са установени от полицейски служители от РУ-Велинград и арестували двамата братя. И те, и жертвата са от ромската махала на курортния град, живеели много бедно, в коптори.

На фаталния 13 януари вечерта двамата братя отишли в колибата, обитавана от 42-годишния Методи Н. Тримата имали стари дрязги и неразбирателства, постоянно се псували и обиждали. Братята пребили от бой Методи и извършили полово сношение, като употребили за това сила и заплашване. Малко по-късно двамата си тръгнали и оставали жертвата си да се гърчи в агония.

Сигнал, че мъжът е починал, е бил подаден на 16 януари. При извършения оглед в постройката, където е живеел, е бил открит дървен кол. Според първоначалните данни на медицинските експерти смъртта е настъпила вследствие на разкъсване на вътрешни органи на тялото.

Под надзора на Районна прокуратура-Пазарджик продължават активните действия по разследването. Двамата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.Днес Районна прокуратура-Пазарджик внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях. 


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com