Пиян полицай блъсна камион, прави се на каратист (ВИДЕО)

Изготвено е предложение до МВР министъра да бъде наказан пияният служител

Пиян полицай блъсна камион, прави се на каратист (ВИДЕО) | StandartNews.com

Директорът на полицията в Ловеч ст. комисар Станислав Великов е разпоредил незабавна проверка във връзка с пътен инцидент между лек и товарен автомобил, станал рано тази сутрин в Троян, с участието на служител на местното Районно полицейско управление в Троян. Великов е изготвил и предложение до министъра на вътрешните работи за образуване на дисциплинарно производство срещу служителя, предаде БНР.

От пресцентъра на ОДМВР-Ловеч съобщиха, че при пристигане на полицейски патрул на мястото на инцидента са установени превозните средства, както и 39-годишен служител на РУ Троян във видимо нетрезво състояние. 41-годишния водач на товарния автомобил е тестван с техническо средство, като пробата му е отрицателна.

Сайтът „Троянпрес“ разпространи видеоклип за скандала, от който се чува как водачът на лекия автомобил се опитва да убеди предизвикалия пътния инцидент да не се обажда на полицията, а след пристигането на патрула от видеозаписа се чува: „Снимам си го. Отказва да дава за алкохол, пиян на мотика. Той каза, че ще дава кръвна проба. Скача на бой. Каратист се прави, рита ни. Бусът ми е счупен. Шефът ще ме изгони от работа. Ако е някой друг досега да бяхте го закопчали триста пъти“.

От пресцентъра на ОДМВР-Ловеч уточниха, че полицейският служител е отказал тест с дрегер и му е издаден талон за медицинско изследване. Съставен му е акт за нарушение на ЗДП, иззето му е свидетелството за управление на МПС и контролния талон.

Видео: Троян прес

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай