Петокласничка плаши две училища с бомби

Закопчаха и 29-годишен плевечанин за бомба в Темида

Петокласничка плаши две училища с бомби | StandartNews.com

Пазарджик/Плевен. Петокласничка подлуди полицията в Пазарджик с фалшиви сигнали за бомби в училища. За броени часове обаче местната полиция успя да влезе в дирите й и да я задържи. По същото време в Плевен белезниците щракнаха около ръцете на 29-годишен мъж, който опрразни сградата на Темида заради сигнал за бома менте. 

Вчера малко преди 11.00 часа на тел. 112 детски глас съобщил, че в две училища във Велинград са заложени взривни устройства. Незабавно районът около учебните заведения бил отцепен, а децата изведени. Полицаите извършили щателна проверка на всички помещения. Взривно устройство не било открито. Веднага започнала работа по издирването на автора на злоумишленото обаждане. Само за броени часове полицейски екипи от Велинград засекли 13-годишна ученичка в 5-ти клас на друго училище в курорта. С нея работи инспектор от "Детска педагогическа стая", материалите по случая ще бъдат предадени на Районната прокуратура във Велинград.

Само в рамките на тази седмица това е втори случай, при който разследващите установяват малолетни ученици в региана, подали фалшиви сигнали за поставени самоделни взривни устройства.

Вчера малко преди 11.00 часа на тел.112 детски глас съобщил, че в две училища във Велинград са заложени взривни устройства. Незабавно районът около учебните заведения бил отцепен, а децата изведени. Полицаите извършили щателна проверка на всички помещения. Взривно устройство не било открито.
Веднага започнала работа по издирването на автора на злоумишленото обаждане. Само за броени часове екипи на РУП-Велинград засекли 13-годишна ученичка в 5-ти клас на друго училище в курорта. С нея работи инспектор от „Детска педагогическа стая”, материалите по случая ще бъдат предадени на Районната прокуратура във Велинград.

29-годишен мъж, подал фалшив сигнал за взривно устройство в Съдебната палата в Плевен, e задържан от местните криминалисти. В дома му са открити SIM карта и мобилния телефон, от който е отправена заплахата.

На 12 декември в 8.40 часа на телефон 112 мъжки глас сигнализирал, че в сградата на съда има поставено взривно устройство. Последвали евакуация на администрацията и на граждани, които по това време били в сградат. При последвалия щателен оглед взривно устройство не било открито. С протокол, подписан от  административния ръководител, дейността на институцията била възобновена след 11.00 часа. Същия ден в 9.30 часа последвало подобно обаждане. Спецполицаите засекли, че сигналът е от уличен телефон.

В хода на проведените оперативно-издирвателни действия криминалистите установили автора на злоумишлените обаждания – 29 годишен мъж. В проверката в дома му са открити  SIM  карта и ползвания мобилен телефон. Мъжът е задържан  с полицейска мярка за 24 часа. Действията по разследването продължават.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай