Нов крадец нападна лекаря, застрелял Плъха. Какво го сполетя

Този път сотаджии хванаха крадеца

Нов крадец нападна лекаря, застрелял Плъха. Какво го сполетя | StandartNews.com

Пловдивският лекар д-р Иван Димитров, който преди три години влезе в новините, след като застреля крадеца Жоро Плъха, отново беше обран.  

Миналата нощ в жилището му пак е влязъл апаш. Това е станало около 22.30 ч. в понеделник, съобщи "Марица". Този път обаче докторът не е прибягнал до саморазправа, а сигнализирал охранителната фирма ДАИКС, която пази къщата. Пристигналият за минути патрул успял да сгащи на място крадеца, който бил напълни цяла торба с крадени вещи.Малко по-късно 37-годишният бандит, който е от ромски произход, бил предаден на служителите на Второ районно. 

Случката е дежавю на екшъна от нощта срещу 2 март 2018 г., но без фатален край. Преди 3 години Жоро Джевизов влязъл да краде в работилницата в двора на кооперацията на ул. “Лука Касъров”. Д-р Иван Димитров забелязал, че в помещението свети, и решил да изгаси лампата на сутринта. След минути обаче видял, че вече е тъмно. Тогава взел незаконния си пистолет, слязъл в работилницата и забелязал, че някой се движи. Извикал: “Стой, полиция!”, тогава крадецът хвърлил по него нож и го ранил в крака.

Лекарят произвел предупредителен изстрел, Джевизов започнал да го псува и хвърлил по него и рекламна табела. Докторът стрелял още два пъти, после двамата хукнали в различни посоки. Плъха успял да стигне до намиращата се наблизо областна управа и издъхнал на капака на паркирана там кола.

Впоследствие д-р Димитров беше два пъти оправдан по обвинението за убийство на крадеца, след като Апелативният съд върна делото за преразглеждане.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай