МВР акцията на "Капитан Андреево": тютюн за наргилета и парфюми

По-рано БНР съобщи, че Турция е връчила нота на България заради проверките

МВР акцията на "Капитан Андреево": тютюн за наргилета и парфюми | StandartNews.com

В специализирана полицейска операция за противодействие на стоковата контрабанда, проведена вчера на ГКПП „Капитан Андреево“, са проверени 37 автобуса, 6 тежкотоварни автомобила с ремаркета и полуремаркета, 40 леки коли, както и преминаващи пеша пътници, съобщиха от пресцентъра на МВР.

От 13 автобуса са иззети общо 3870 артикула, обозначени с лого и надпис на защитени търговски марки, без разрешение на правопритежателя. Стоките – текстилни изделия, парфюми, обувки и чанти, са иззети с разписки.

В хода проверките, в багажа на пътниците са намерени и 16 800 къса безакцизни цигари и 8 кг тютюн за наргиле, допълват от МВР.

Голямо количество недекларирани безакцизни цигари са намерени при проверка на влекач с турска регистрация. Иззети са недекларирани 929 200 къса цигари, 29 200 къса пурети и 18 000 къса пури без бандерол.

Конфискувани са 750 кг месо, 140 кг хранителни продукти и 70 кг млечни продукти, всички забранени за внос.

Съставени са 7 акта от митническите служители, 12 разписки за задържани стоки по Закона за марките и географските означения и 32 разписки за иззети други стоки. Служителите на РД “Автомобилна администрация“ са съставили 2 акта, съобщават от МВР.

Междувременно от Министерството на външните работи отказват коментар относно ситуацията на българо-турската граница и информацията, че Анкара е връчила дипломатическа нота на страната ни заради проверките по границата на влизащи у нас пътнически автобуси, предаде БНР. От външното министерство заявиха, че ако има позиция от страна на България, тя ще бъде разпространена официално.

По-рано Радио Кърджали съобщи, че Турция е връчила нота на България заради проверките.

Турският генерален консул в Пловдив късно снощи е отишъл на граничния пункт „Капитан Андреево“ и е разговарял с ръководителите на пункта.

Турски медии цитират думите на чакащите часове наред пътници на българската граница, които казват, че ги спират заради президентските избори в неделя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай