Майката на Евгения: Как да кажа на сина ти, че си убил майка му?

Тричленен състав на Софийския апелативен съд потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража" на 36-годишния Орлин Владимиров и 60-годишния му баща Пламен

Майката на Евгения: Как да кажа на сина ти, че си убил майка му? | StandartNews.com

"Убиец!, "Изрод! Как да кажа на сина ти, че си убил майка му!"

С тези думи през сълзи майката на убитата Евгения посрещна пред съда обвинения за убийството нейн зет Орлин.

Тричленен състав на Софийския апелативен съд потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража" на 36-годишния Орлин Владимиров и 60-годишния му баща Пламен, обвиняеми за жестокото убийство на 33-годишната Евгения Владимирова в столичния жк "Лагера".

Орлин задушил жена си Евгения със стреч фолио, баща му хвърлил тялото в хвостохранилище

В средата на октомври младата жена беше обявена за изчезнала именно от съпруга й Орлин. Пред полицаите мъжът обяснил, че Евгения тръгнала за фитнес в съседен столичен квартал, но след това не се прибрала, а телефонът й бил изключен. Близо месец продължи издирването на жената, която е майка на 6-годишно момченце. Преди 10 дни разследващите откриха тялото на Евгения Владимирова, натъпкано в куфар, изхвърлен в хвостохранилище край Перник.

Първоначално бяха задържани съпругът, свекърът и свекървата на младата жена, но след това обвинения бяха повдигнати само срещу двамата мъже.

До жестокото убийство се стигнало след скандал между съпрузите, най-вероятно предизвикан от ревност. Докато момченцето им било на детска градина, Орлин се нахвърлил на Евгения, душил я с ръце, а жената припаднала. Владимиров помислил, че я е убил и омотал четири пъти главата й във фолио, като покрил устата и носа. Всъщност в този момент жената била жива, макар и в безсъзнание. Евгения е починала от задушаване с фолиото.

Съдът отказа да назначи медицинска експертиза за здравословното състояние на Пламен Владимиров, тъй като то е ясно, а хроничните заболявания на обвиняемия не са пречка той да получава необходимата медицинска помощ в ареста, включително и когато се налага спешна такава. Бащата, който е обвинен в помагачество за убийството на Евгения, през цялото време говореше за себе си и своите нужди в съдебната зала.

Същото говореше и обвиняемият за удушаването на Евгения неин съпруг Орлин - той не поиска нищо за себе си, но настояваше баща му да бъде пуснат от ареста. Съдът отказа, мотивирайки се с тежестта на умишлено извършеното престъпление, високата обществена опасност на деянието, както и продължаващата опасност обвиняемите да извършат друго престъпление, ако бъдат пуснати от ареста.

Определението на САС е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай