Двоен убиец отива под домашен арест. Защо съдът го пусна?

Прокурорите внасят незабавен протест заради постановената мярка за неотклонение

Двоен убиец отива под домашен арест. Защо съдът го пусна? | StandartNews.com

Варненският окръжен съд определи мярка за неотклонение "домашен арест" за 54-годишния Любомир С., който преди дни закла свои братовчеди - мъж и жена - във варненския квартал "Виница".

За случая сигнал на тел. 112 подаде самият Любомир, който обяснил, че на адреса от който се обажда е възникнал семеен скандал.

При отиване на място, полицейските служители установили на входната врата на двуетажната къща два трупа с порезни рани. 54-годишният мъж и неговата майка са били отведени от органите на реда, а жилището било запечатано.

Съдът прецени, че са налични достатъчно доказателства да се направи обосновано подозрение, че Любомир С. е съпричастен към обвинението, което му е повдигнато.

Мъжът е с чисто съдебно минало, а действията на разследващите свързани с дома му са приключили, посочи съдебният състав. Освен това има данни, че става въпрос за семейна вражда.

Поради изложените съображения, съдът прецени, че 54-годишният мъж не би могъл да възпрепятства разследването по-нататък и най- подходяща мярка за неотклонение спрямо него е втората по тежест "домашен арест", която ще бъде контролирана с електронно устройство.

Определението на Окръжен съд-Варна подлежи на протест пред Варненския апелативен съд.

От Окръжната прокуратура съобщиха, че внасят незабавен протест заради постановената мярка за неотклонение, след като съдът не уважи искането й за налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай