Понеделник,

Брутално: Момче загина, след като нарочно блъснаха колата му

От: Стандарт -
1198
Брутално: Момче загина, след като нарочно блъснаха колата му
A
A
A

19-годишният младеж, който на 21 ноември загина при катастрофа в сливенското село Крушаре, е станал жертва на умишлено престъпление - колата, в която се вози умишлено е ударена два пъти от другия шофьор, след което се забива в крайпътно дърво. 

Оказва се обаче, че до инцидента се е стигнало заради скандал заради приятелката на Петър, която е била обект на непоискано внимание от страна на виновния за трагедията мъж, предаде bTV.

На 20 ноември в заведение в Сливен млад мъж закача приятелката на 19-годишния студент Петър Досев. Той разбира за случилото се и решава да предупреди натрапника. На следващия ден, Петър и баща му Десислав тръгват за село Крушаре, където живеят близки на мъжа. Посрещат ги с агресия. Бащата и сина решават да си тръгнат, но два автомобила потеглят след тях.

В неделния следобед, когато се провежда и балотажът за президент, улиците в селото са пълни с хора, но колите минават с бясна скорост. 

"Започва гонка от училището. Задният автомобил - "Мерцедес"-ът, с хъс удари отзад предния, после още един път го блъсна и ей там го завъртя. Те в две коли бяха", разказва свидетелят Иван Иванов.

Преследвачите са двама братя, единият от тях е мъжът, закачал приятелката на Петър. След като колата на бащата и сина се удря в дървото, Иван Иванов опитва да помогне. Студентът обаче издъхва в линейка на път за болницата, а баща му е приет с тежки наранявания.

26-годишният Хюсеин Хюсменов, който е мъжът, закачал приятелката на Петър, е задържан и обвинен за това, че умишлено е причинил смъртта на 19-годишния младеж, настъпила при ПТП, съобщиха от Окръжната прокуратура в Сливен. От там уточниха, че по време на разследването е установено, че Хюсменов е нарушил правилата за движение по пътищата, управлявайки превозно средство със скорост от над 50 км/ч. и не е спазил безопасно разстояние от друго превозно средство, движещо се пред него. Така умишлено предизвикал ПТП между управлявания от него автомобил и този, в който се е возил починалия Петър.

Преди два дни Окръжният съд в Сливен остави Хюсменов за постоянно в ареста. Брат му е на свобода. За умишлено причиняване на смърт при управление на МПС, законът предвижда от 10-20 години затвор.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com