Бивш собственик на "Кремиковци" закопчан в Босна

Прамод Митал бе собственик на българския металургичен комбинат, затворен през 2009 г.

Бивш собственик на "Кремиковци" закопчан в Босна | StandartNews.com

Индийският бизнесмен Прамод Митал е бил задържан от полицията в централата на компания в северната част на Босна и Херцеговина по подозрение в организирана престъпна дейност и злоупотреба със служебно положение. Това съобщи босненската прокуратура, цитирана от Ройтерс.

Прамод, който е по-млад брат на стоманения магнат Лакшми Митал, оглавява надзорния съвет на металургичния комплекс “Глобал Испат Коксна Индустрия Лукавац”, който е един от най-големите износители в Босна.

От районната прокуратура в град Тузла съобщиха, че заедно с Митал са задържани още главният мениджър на комплекса Парамеш Бхатачари и членът на надзорния съвет Разиб Даш. Според него началото на тяхната престъпна дейност датира още от 2003 г.

Полицията извършва обиски в офиса им, след което те ще бъдат отведени в прокуратурата на Тузла, а със заповед за арест се издирва и четвърти заподозрян участник в престъпната група. Очаква се задържаните да се явят пред съда днес, добавя Франс прес.

Митал бе собственик на българския металургичен комбинат “Кремиковци”, който прекрати дейността си през 2009 г., както и на футболния клуб ЦСКА, продаден от него същата година, припомня Франс прес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай