Белезници за фалшиво Версаче

Белезници за фалшиво Версаче | StandartNews.com
Варна. Разбиха депо за нелегална парфюмерия по морето. Общо 3794 парфюма, фалшификати на 52 световноизвестни марки, са иззели при акция варненските антимафиоти. Претърсени са три адреса в морския град и в местността „Евксиноград”. Вече е известно, че с пласирането на фалшивата стока са се занимавали трима мъже и една жена, съобщиха от полицията.

От гараж в града са иззети ментета от марките „Гучи”, „Шанел”, Живанши”, „Версаче”, „Долче и Габана”, Джордио Армани”, „Бос”, „Картие”, „Лакост”, „Пако Рабан,, „Давидоф”, „Кристиан Диор” и „Нина Ричи”.

Пласьорите са на възраст от 27 до 31 години и продавали стоката си във Варна и курортите край морския град. Срещу тях е образувано досъдебно производство.

Пазарът на парфюмите менте процъфтява най-вече преди абитуриентските балове и празниците. Пласьорите предлагат дори каталози, за да си изберат клиентите миризмата. Обичайната цена на флакон, който може да е и от 100 мл, е не повече от 25-35 лв. И най-добрите познавачи трудно могат да направят разлика между оригинала и фалшификата, защото опаковките са перфектно изработени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай