Арестуваха кмет, кара на зигзаг

Държи се арогатно, хвана се за корема при ареста

Арестуваха кмет, кара на зигзаг | StandartNews.com

Кметът на Ахелой Иван Георгиев е арестуван след гонка с полицията, научи Флагман.бг.

Той е отказал да спре автомобила си на подаден сигнал и се опитал да избяга.

Задържан е на ул.“Елхово“ и отведен с патрулния автомобил, съобщиха очевидци.

Има и официално потвърждение от ОД на МВР в Бургас. От пресцентъра на дирекцията уточниха, че при разминаване на улица в Ахелой, служители на РУ Поморие са забелязали криволичещия лек автомобил, управляван от кмета на населеното място.

Подали са звуков сигнал, но той не е спрял. Иван Георгиев отказал да даде документи за самоличност, както и да бъде тестван за употреба на алкохол.

Държал се арогантно и крайно неприемливо с проверяващите, заради което е задържан за 24 часа.

Още щом са го качили в патрулния автомобил, той казал, че има силни болки в областта на корема.

Закаран е в УМБАЛ-Бургас, където и към този момент тече прегледа му, уточниха от МВР.

 

 

Иван Георгиев ще бъде отведен в полицейското управление в Поморие след приключването на прегледа до изтичането на първоначалната 24-часова мярка, казаха още от Областната дирекция на полицията.

В същото време, Флагман.бг многократно в последните часове опита да се свърже с Георгиев. В 18:25 часа той сам върна обаждането на дежурния ни редактор, но след като разбра, че го търси журналист, се смути.

„Добре съм. Няма нищо вярно в това, което казвате. Сега съм си вкъщи, цял ден си бях у нас. Няма ни нищо“, каза Георгиев по телефона, след което приключи разговора.

Кметът на Ахелой няма как да бъде принуден да даде проба за алкохол, ако не желае. Заради това ще му бъде отнета книжката за две години и ще бъде глобен с две хиляди лева.

В случая обаче става въпрос само за административно санкция, която няма да му попречи да продължи да бъде кмет. Ако бе тестван и дрегерът бе отчел над 1,2 промила, рискуваше да бъде осъден, макар и условно и мандатът му да бъде предсрочно прекратен. В подобна ситуация преди време попадна и кметът на Пазарджик Тодор Попов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай