Зеленски с нова претенция, какво поиска този път

Украинският президент с изявление пред американското издание "Вашингтон поуст"

Зеленски с нова претенция, какво поиска този път | StandartNews.com

Украинският президент Володимир Зеленски призова Запада да забрани влизането на руски граждани и заяви, че подобна мярка ще е по-ефективна от настоящите санкции, предаде Би Би Си.

Пред американското издание "Вашингтон поуст" Зеленски заяви, че руснаците трябва да живеят в техния си свят, докато не си променят философията, предае БНР. Руските граждани все още могат да влизат с визи в Европейския съюз и Съединените щати.

Естония и Финландия излязоха с изявления в тази посока. Естонският премиер Кая Калас призова да се спре издаването на визи за руснаци с думите, че "да посещаваш Европа е привилегия, а не човешко право". Вчера финландският премиер Сана Марин заяви, че не е редно, докато Русия води брутална агресивна война в Европа, руснаците да водят нормален живот и да пътуват в Европа.

Очаква се Финландия и Естония да повдигнат темата за визите за руски граждани на предстоящата среща на европейските външни министри.

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков осъди предложението на Володимир Зеленски и обяви, че всеки опит за изолация на руснаците или Русия е процес без перспектива.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай