Войната между НАТО и Русия става неизбежна. Условието

Путин води аналогова война, той блъфира като Хитлер през 1938 година

Войната между НАТО и Русия става неизбежна. Условието | StandartNews.com

Ако не се намери начин Путин да бъде спрян, война между НАТО и Русия е неизбежна, заяви пред НоваНюз съпредседателят на Атлантическия съвет доц. Момчил Дойчев.

"Путин води аналогова война, той блъфира като Хитлер през 1938 година. Не казвам, че ще има пълномащабна война, но може да има ограничен сблъсък", подчерта коментаторът.

Според него българският политически елит не разбира за какво става въпрос. "България нищо не прави за безопасността си. Ние сме като черна дупка в НАТО, не показваме, че сме надежден член, както и на ЕС. Ние сами няма как да се защитим. Трябва да поискаме допълнителна помощ от НАТО в много направления. Трябва да се спре и проруската и пропутиновска пропаганда по някои от нашите медии", категоричен е Дойчев.

"Следващият обект ще е Молдова, а след това може да дойде и България. Това, което прави Русия в момента, е престъпление срещу човечеството", каза доцентът.

"Те (руснаците - бел.ред.) смятаха, че за два дена ще навлязат в Киев, но се провалиха. Разбиха се и митовете, че народностите в Украйна имат различно отношение към Русия, те не ги посрещат с цветя, напротив", допълни той.

Относно преговорите между Русия и Украйна в Турция Момчил Дойчев смята, че те нямат особен смисъл от гледна точка постигане на резултат.

"Абсурдни са твърденията на Русия, че не е нападнала Украйна и няма да напада други държави", убеден е той.

Дойчев смята, че действията на Русия са обединили ЕС и НАТО, както и целия свят, срещу Руската федерация, а Китай само чака сблъсъка САЩ-Русия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай