Важен гост на Зеленски с една лоша и две добри новини

Западът трябва да продължи да подкрепя страната по всички възможни начини, заяви премиерът на Нидерландия

Важен гост на Зеленски с една лоша и две добри новини | StandartNews.com

Войната в Украйна може да продължи дълго време, но Западът трябва да "продължи да подкрепя страната по всички възможни начини", заяви днес министър-председателят на Нидерландия Марк Рюте, който е на посещение в Киев, предадоха Франс прес и БТА.

"Тази война може да трае по-дълго, отколкото предвиждахме и се надявахме. Но това не означава, че ще стоим със скръстени ръце и ще наблюдаваме отстрани нейния развой. Трябва да останем фокусирани и да продължим с подкрепата си по всякакъв начин", заяви Рюте по време на пресконференция с украинския президент Володимир Зеленски.

Марк Рюте посети също Буча, Ирпин и Бородянка - три града в района на Киев, които бяха окупирани от руските сили в началото на войната и се превърнаха в символ заради извършените там зверства.

Нидерландският министър-председател обяви също така изпращането на нови артилерийски системи с голям обсег на действие, както и финансова помощ за Украйна в размер на 200 милиона евро.

Това е първата визита на Рюте от началото на инвазията в Украйна на 24 февруари. След срещата с него Володомир Зеленски приветства в Телеграм "конструктивните" разговори, които е имал с Рюте, и благодари на Нидерландия, която "е част от топ 10 на приятелите на нашата страна", посочи АФП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай