Петък,

Тъжни новини от Запорожие, мощен удар на Путин

От: Агенция Стандарт -
9929
Тъжни новини от Запорожие, мощен удар на Путин
A
A
A

Най-малко 14 души загинаха, след като седем руски ракети удариха индустриалния град Запорожие в Южна Украйна, съобщи секретарят на градския съвет Анатолий Куртев. Ракетите са ударили преди зазоряване. Три са паднали в центъра на града, само на 40 км от артилерийските битки на южния фронт.

„Продължават да идват тъжни новини след атаката. Засега броят на загиналите е 14. Пететажна жилищна сграда на главната улица беше почти изравнена със земята“, написа Анатолий Куртев в Telegram. Президентът Володимир Зеленски заяви, че Запорожието „е подложено на масирани ракетни атаки всеки ден", която по думите му е "умишлено престъпление". Градът, контролиран от Украйна, се намира в едноименната Запорожка област, където се намира и окупираната от Русия атомна централа.

По-рано стана ясно, че Русия напълно е изключила захранването на Запорожката АЕЦ. "Окупираната от Русия атомна централа в Украйна е загубила днес напълно връзката си с украинската електрическа мрежа в резултат на артилерийски обстрел", съобщи украинската държавна компания "Енергоатом" и обвини за обстрела Русия.

"Енергоатом" каза, че централата сега получава ток за покриване на собствените си нужди от резервни дизелови генератори. Запасите от дизелово гориво ще стигнат за 10 дни, добави компанията, цитирана от "Актуално".


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com