Шойгу с ключова новина! Какво обяви

Загубите на руски сили във войната

Шойгу с ключова новина! Какво обяви | StandartNews.com

По време на активните настъпателни действия на руските войски в района на Лисичанск и Северодонецк общите загуби на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) възлизат на 5469 души, включително безвъзвратни - 2218, санитарни - 3251. Тези данни ​​бяха опевестени от руския Министърът на отбраната Сергей Шойгу, предаде ТАСС.

В рамките на две седмици групите в „планинския котел“ в района на Лисичанск и Северодонецк бяха обкръжени и ликвидирани, а 25 населени места бяха овладени и взети под контрол.

Шойгу добави, че общо в резултат на активни настъпателни действия са взети под контрол 670 квадратни километра територия.

Ръководителят на Министерството на отбраната каза, че в боевете за Лисичанск въоръжените сили на Украйна са загубили 12 самолета, 6 зенитно-ракетни комплекса и 39 танка, останали в града. Освен това по време на операцията са унищожени 166 единици полева и минометна артилерия, както и 216 украински машини с различно предназначение.

На 3 юли руският министър на отбраната Сергей Шойгу докладва на президента Владимир Путин за поемането на контрол над цялата територия на Луганската народна република (ЛНР),

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай