Понеделник,

Сензационно. Експерт каза кога ще свърши войната в Украйна

От: Агенция Стандарт -
6406
Сензационно. Експерт каза кога ще свърши войната в Украйна
A
A
A

В много голяма степен Саудитска Арабия и въобще арабите са тези, които биха могли да свалят в някаква степен цената на нефта като качат предлагането, но не го правят. Войната в Украйна ще се проточи до момента, в който Русия изчерпи своите ресурси – бомби, ракети, войски. Битката с Китай е много по-тежка и по-сложна заради сериозните финансови ресурси, които има. Това каза арабистът и политически анализатор проф. Владимир Чуков в Bloomberg TV Bulgaria.

Той определи като „печална” новината, че Обединените арабски емирства възнамеряват да закрият посолството си в София. По думите му ОАЕ са имали много активни бизнес предложения, но за съжаление нищо сериозно не се е случило и на много от предложенията им не е имало никаква реакция от българска страна.

Относно предстоящото посещение на американския президент Джо Байдън в Израел и Саудитска Арабия през юли събеседникът посочи, че идеята е да се постигне по-висша форма на сътрудничество.

В саудитската държава много скоро ще има преход, така както стана в Обединените арабски емирства – смяна на поколения, смята проф. Чуков.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове: Киев Москва