Путин сменя фокуса във войната, коя е следващата му цел

Говори губернаторът на Луганска област Сергий Гайдай

Путин сменя фокуса във войната, коя е следващата му цел | StandartNews.com

Русия ще смени основния си фокус във войната в Украйна и след превземането на Луганск ще се опита да завладее цялата Донецка област, заяви в интервю за "Ройтерс" губернаторът на Луганска област Сергий Гайдай, предаде БТА.

Той посочи, че очаква Русия да атакува град Славянск и по-специално град Бахмут, като част от опитите ѝ да завладее целия регион Донбас в Източна Украйна. Москва каза, че е установила пълен контрол над Луганск, след като украинските сили се изтеглиха от бомбардирания град Лисичанск, информира БТА. 

"От военна гледна точка не е добре да се напускат позиции, но в загубата на Лисичанск няма нищо фатално. Трябва да спечелим войната, а не битката за Лисичанск“, каза Гайдай и допълни, че изтеглянето от града е било "централизирано", което ще рече, че е било планирано и по разпореждане, заради риска от това украинските сили да бъдат обкръжени. За тях основната цел остава Донецка област. Славянск и Бахмут ще бъдат подложени на атака, вече започнаха много тежки обстрели срещу Бахмут", каза Гайдай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай