Журналист от CNN оцени високо българския щанд в Лондон

Журналист от CNN оцени високо българския щанд в Лондон | StandartNews.com

Лицето на CNN и говорител на Световния икономически форум в Давос Ричард Куест и шефове на международната медия бяха на специална визита и разговори със заместник-министъра на икономиката и енергетиката с ресор туризъм Бранимир Ботев. Посещението им на българския щанд в рамките на Международното туристическо изложение World Travel Market в Лондон бе по покана на зам.-министър Ботев, съобщиха от пресцентъра на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма.

Сетовноизвестният журналист бе придружаван от вицепрезидента на CNN Антонио Канто и директора за Европа Силвен Роже. Посещението на Ричард Куест създаде небивал интерес на националния ни щанд.

Ричард Куест, който бе избран за посланик на туризма от Световната организация по туризъм, прояви задълбочен интерес към възможностите на България в дълъг приятелски разговор със зам.-министър Ботев. Неговият интерес бе продиктуван от отличните възможности на страната ни не само за сезонен туризъм - море и ски, но преди всичко от потенциална на България за целогодишно използване на културно-историческия и СПА и уелнес туризма. Куест посъветва страната ни да се промотира по-активно, особено на нововъзникващите пазари като Китай и Далечния изток, като специален акцент бъде поставен върху възможността за целогодишно посещение на България, съобщиха още от министерството.

Бранимир Ботев запозна журналиста и с трасетата на магистрала „Тракия", както и бъдещите магистрали „Марица", „Хемус" и „Струма". Журналистът от CNN бе добре запознат със ситуацията на Балканите и поощри българското правителство да продължава в същия дух, особено след като се отчете фактът, че след пускането на магистрала „Марица" жителите на двадесетмилионния Истанбул ще могат за няколко часа да пристигнат в Пампорово, за да карат ски, или да отидат на СПА процедури в Хисаря и Розовата долина.

Ричард Куест потвърди желанието си да посети България и сподели, че е чувал прекрасни неща за страната ни от генералния секретар на Световната организация по туризъм Талеб Рифай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай